Ovocné koblížky alá hamburgery

Ingredience:

čokoládová ganache: 200 g čokolády (70%), 100 ml smetany;

těsto: 450 ml mléka, 1 kostka kvasnice, 40 g cukru krupice, 300 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 3 žloutky, 40 g sádla, špetka soli, rum, olej (na smažení);

ostatní suroviny: kiwi, jahody, mango, moučkový cukr

 

Postup:

Na čokoládovou ganache zahřejeme smetanu, přidáme nalámanou čokoládu na kousky a vymícháme. Směs přelijeme do uzavíratelné nádoby a dáme přes noc do ledničky.
Do 250 ml vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, přidáme lžičku cukru z odváženého množství, zamícháme a necháme vzejít kvásek.
Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme žloutky, rozpuštěné sádlo, cukr, špetku soli a rum. Přidáme kvásek a pomalu vmícháme zbylé mléko, aby nám vzniklo hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Z vykynutého těsta uděláme malé kuličky, které necháme chvíli odpočinout.
V hrnci rozpálíme olej a koblížky osmažíme dozlatova z obou stran. Usmažené koblížky necháme okapat na papírovém ubrousku. Vystydlé je rozřízneme.
Ztuhlou ganache naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na spodní díl koblížku, dáme zatuhnout do lednice.
Ovoce očistíme a nakrájíme na plátky. Plátky ovoce navrstvíme na ztuhlou ganache, přiklopíme vrškem koblížku. Propíchneme párátkem omočeným ve zbylé rozpuštěné ganache. Pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu