Dvě želvy pravděpodobně unikly svým chovatelům. Ryby už si jen tak neuloví

Želvy na „útěku“.

V Útulku pro zvířata  v nouzi se  nově  starají o dvě neobvyklá zvířata.  Jedná se o dvě želvy, které pravděpodobně  unikly svým  chovatelům.  Zatímco jedna si to „štrádovala“ v sobotu vpodvečer chodníkem  v Revoluční ulici na Doubravce, druhou v neděli odpoledne „ulovil“ místo ryby na háček rybář na  vodní nádrži České údolí.

 

Ryby už si jen tak neuloví.

Odbor  životního prostředí  MMP se  bude zabývat podezřením z porušení zákona o rybářství. Podezřelým je 50letý cizinec. V neděli v odpoledních hodinách byl hlídkou městské policie přistižen při lovu ryb  v Chrástecké ulici u  řeky Úslavy. Potřebné dokumenty k rybolovu neměl. Rybářské náčiní  strážníci muži odejmuli pro potřeby správního řízení.

 

 Strážníkům  v civilu i ve službě  hledaní PČR neuniknou.

Ve službě i ve  svém volnu dokáží  dobře zúročit  svoji místní  a osobní znalost. Řeč je o strážnících  stanice Územně  strážní služby. V sobotu odpoledne prováděli  hlídkovou činnost na náměstí Republiky a u „Andělíčka“ postřehli  muže, o kterém věděli, že  je v celostátním pátrání. Přistoupili k němu a vyzvali jej k předložení dokladů. Ověření osobních údajů potvrdilo, že 32letý muž je hledanou osobou.

Další osobu hledanou policisty odhalili  dnes časně ráno ještě před příchodem do zaměstnání. V sadech Pětatřicátníků si jejich pozornost zasloužila mladá žena. Protože tušili, že o 22letou Plzeňanku jeví zájem policisté, prokázali se služebním průkazem a přivolali kolegy. Těm se správná domněnka strážníků stanice Územně strážní služby potvrdila.

 

Rozlučka se svobodou, na kterou nezapomene.

Na rozlučku se svobodou se svými  dvěma kamarády jen tak nezapomene nastávající 30letý ženich. Společně se rozhodli  v sobotu v noci  zopakovat si  nahou scénu z  Discopříběhu, která se natáčela na plzeňském  náměstí, akorát  s tím rozdílem, že místo přes plochu náměstí, si  běh dali silnicí. Pozornosti neušli samozřejmě strážníkům, kteří v tu dobu v místě dohlíželi na  veřejný pořádek při kulturní akci  a udělali přítrž jejich chování. S každým z nich strážníci dořešili přestupek proti občanskému soužití pokutou.

 


Zdroj:

Jana Puľmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz