Strážníci zastavili řidiče pod vlivem alkoholu a bez řidičského oprávnění. Kradli v obchodech

Řidiči za volant neměli vůbec usednout.

Řidiče pod vlivem alkoholu a bez řidičského oprávnění zastavili v pátek 27.května vpodvečer strážníci ve Zborovské ulici. Důvodem  k zastavení byl původně běžný dopravní přestupek. 42letý muž uváděl, že doklady k řízení vozidla zapomněl doma.  Při následné kontrole se navíc ukázalo, že muž má 0,4 promile alkoholu v dechu.

Na spáchání běžného dopravního přestupku doplatil v sobotu pozdě odpoledne také 34letý řidič osobního motorového vozidla Suzuki Swift, který ignoroval zákaz vjezdu v uzavřené části Americké třídy. Následnou lustrací   strážníci zjistili, že má blokované řidičské oprávnění.

 

Kradli v obchodech.

V rukou policistů ČR skončili dva zlodějíčci, kteří přišli krást do plzeňských obchodů. O oba muže projevili zájem kolegové z republikové policie. V pátek odpoledne to byl 48letý muž z Rokycanska. Odpoledne vešel do prodejny v Plzni na Skvrňanech, kam si zašel pro čokoládu. Platit se mu  ale nechtělo, proto ji strčil do kapsy a bez placení prošel pokladnou. Zde jej zadržel pracovník ostrahy a přivolal strážníky.

Druhého nepoctivého zákazníka odhalil pracovník ostrahy prodejny v Plzni na Slovanech. Terčem zájmu zlodějíčka se staly láhve slivovice. Ty uschoval do nohavice. Ještě, než však stihl projít pokladnou, byl zadržen. Záměr odcizit zboží v hodnotě přes osm set  korun přivolaným strážníkům 29letý muž potvrdil.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz