Neshoda mezi kamarády. Pálení kabelů se vymklo z rukou

Pálení kabelů se mužům vymklo z rukou.

Na hustý černý dým, který se  valí z křovinatého porostu poblíž Tyršova mostu, byli v sobotu odpoledne upozorněni strážníci městské policie. Zdroj kouře objevili okamžitě po příjezdu. Hořící smotek kabelů, který stačil rozšířit plameny  na nebližší  strom a křoví. Strážníci na místě zastihli dva muže ve věku 32 a 33 let. Ti přiznali, že si pálením kabelů rozhodli přivydělat. Vzhledem k již pokročilému stádiu hoření nebylo možné oheň uhasit svépomocí, proto strážníci přivolali  hasiče. Do té doby zamezili dalšímu rozšíření požáru. Strážníci vše řádně zadokumentovali a věc postoupili pro podezření z porušení zákona o ochraně ovzduší příslušnému správnímu orgánu.

 

Neshoda mezi kamarády.

Pořádný rozruch způsobila před sobotní půlnocí dvojice kamarádů v Prokopově ulici.  Nejprve se pohádali  a poté se do sebe  pustili i fyzicky.  Všemu přihlížela početná skupina lidí, kterou zahlédla hlídka městské policie. Ta byla opodál řešit rušení nočního klidu. Zápasící dvojici strážníci od sebe roztrhli, aktéři ovšem ve vzájemném  napadání pokračovali. Pro zklidnění situace byli strážníci nuceni  použít donucovací prostředky.

 

Byl zájmovou osobou pro Policii ČR.

Do rukou policistů předali v pátek odpoledne strážníci stanice Územně  strážní služby 48letého muže. Když jej strážníci zaregistrovali na Americké třídě už tušili, že  muž patří k osobám v hledáčku policistů.  Následná lustrace v policejních evidencích to potvrdila.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz