Potkejte se s personalisty na Veletrhu práce a vzdělávání a zatočte kolem štěstí!

Letošní 10. ročník Veletrhu práce a vzdělávání Klíč k příležitostem přinese 12. dubna do TJ Lokomotiva v Plzni opět možnost potkat osobně personalisty firem, kteří nabídnou stovky pracovních příležitostí.

Veletrh je určen všem, kdo hledají práci či brigádu – lidem bez rozdílu věku či vzdělání, těm, kteří chtějí změnu či jsou aktuálně nespokojeni se svým místem, studentům posledních ročníků středních škol a jejich učitelům, vysokoškolákům i lidem bez práce. Nabízeny budou také profesní, rekvalifikační a další kurzy, z nichž řadu lze získat bezplatně.

Tradičně je veletrh doprovázen celodenním přednáškovým a poradenským programemNa návštěvníky čeká řada přednášek, poraden i aktivit pro radost. Návštěvníkům poradí pracovní právník, kariéroví poradci pomohou s životopisem a otestují digitální dovednosti, fotografové připraví fotky do životopisů, k dispozici budou i kadeřníci, kosmetičky, testování zrakové kondice, ukázky první pomoci, ergomie správné chůze, hygiena rukou pod UV lampou, ale také se můžete vyfotit s rekvizitami různých povolání.

Občanská poradna Diakonie Západ poradí lidem v nesnázích a těm, kdo řeší krizové situace. Zatočit kolem štěstí můžete u dobrovolníků z TOTEMU, vyhrát lze i v tombole o slosování anket, která se losuje každou hodinu. Mezi výhrami najdete vstupenky z Techmanie, nabíječky, trička, osušky, flash disky, batohy, deštníky, knihy, hodiny, ale také třeba pomůcky pro stavaře a uzená kuřata.

Celý den od 10 do 18 probíhají také přednášky – např. Jak se připravit na pohovor, jak hledat práci v zahraničí, jak prezentovat sám sebe, poskytování první pomoci či jak nastartovat své podnikání. Závěr přednáškového bloku je věnován besedě o krizi s pracovníky Diakonie Západ.

Vstup, program i další služby jsou pro návštěvníky zdarma, a tak dle slov organizátorů platí, že i když práci právě nehledáte, přijít se vyplatí!

 

Na veletrhu budou také opět vyhlášeny ceny Mamma/Parent Friendly pro podniky, které umožňují sladění rodinného a pracovního života (13:00). Oceněné podniky splňují kritéria hodnocení, vytvářejí dobré podmínky pro zaměstnance s rodinami, umožňují zkrácené úvazky, využívají pružnou pracovní dobu, provozují nebo podporují firemní školky či jesle, pořádají akce pro rodiny s dětmi či umožňují péči o rodinné příslušníky.

 

Jana Brabcová, jednatelka Grafia, která veletrh organizuje, připomíná letošní novinky: “Letos máme daleko větší rozsah osvětových a vzdělávacích aktivit. Zároveň se snažíme pomoci i Ukrajině – nejen sbírkou školních potřeb pro děti v “ukrajinském koutku”, ale také zajištěním tlumočníků pro rozhovory s personalisty. Letáčky i vizitky veletrhu v ukrajinštině distribuujeme na úřadě práce, který je naším partnerem. V ukrajinštině je i info na webu veletrhu.” Přinést můžete i staré brýle do sbírky plzeňského Lionsclubu – postupně budou proměřovány a distribuovány potřebným.

 

Organizátoři spolupracují s Úřadem práce ČR, Plzeňským krajem, městskými obvody 1, 2 a 3, Paktem zaměstnanosti Plzeňského kraje, Hospodářskou komorou ČR, Asociací institucí vzdělávání dospělých ČR, Západočeskou univerzitou v Plzni a dalšími institucemi.

 

Další info: praci.najdisi.cz

 


Zdroj:

Mgr. Jana Brabcová

prezidentka Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR

www.grafia.cz