Na Americké hořel kontejner. Namísto sauny se řidič zapotil už za volantem

Namísto sauny se řidič zapotil už za volantem.

Plzeňští policisté se zabývají podezřením ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelým je řidič osobního motorového vozidla Peugeot.  V sobotu 2. dubna v noci jej zastavila hlídka městské policie v Tyršově ulici kvůli nesvítícím zadním světlům.  Cizinec při kontrole nepředložil strážníkům všechny doklady potřebné k řízení automobilu a ukázalo se, že nemá za volantem vůbec sedět, neboť má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Do sauny, do které měl namířeno se svojí přítelkyní, musel po svých. Policisté ČR mu zakázali další jízdu.

 

Zloděj chtěl zkusit štěstí.

Pár korun za nákup chtěl ušetřit 40letý muž z Plzně.  Do tašky, kterou si do obchodu přinesl, si z regálu nandal plechovky piva a prošel kolem pokladny bez zaplacení. Štěstí v tu chvíli nestálo ale na jeho straně.  Po celou dobu ho sledoval pracovník ostrahy, zadržel jej a přivolal strážníky. Následnou lustrací bylo zjištěno, že nekradl poprvé. Strážníci muže k dalším úkonům předali policistům ČR.  Zboží v hodnotě přes 30 korun bylo vráceno zpět do prodeje.

 

Na Americké třídě hořel kontejner na tříděný odpad.

V neděli 3. dubna 2022 večer zjistila hlídka městské policie v Plzni na Americké třídě požár kontejneru na tříděný papírový odpad. Aby zabránila větší škodě na majetku, odsunula hořící kontejner od ostatních nádob a pokusila se oheň uhasit hasícím přístrojem ze služebního vozidla. Požár kontejneru dohasili přivolaní hasiči.

 

Zmatená seniorka.

V sobotu 2. dubna v noci vyjela hlídka městské policie k případu zmatené seniorky do Malické ulice. Obavu o zdraví seniorky projevil soused, který ji v posledních týdnech potkal už poněkolikáté osamocenou s osobními věcmi před domem a pokaždé tvrdila, že jede za svými příbuznými do ciziny. 86letá stařenka působila velmi dezorientovaně, strážníci proto přivolali zdravotnickou záchrannou službu a až do jejího příjezdu se o paní postarali.

 

Další úspěch strážníků při pátrání po hledaných osobách.

V pátek 1. dubna večer odhalili strážníci ze stanice Územně strážní služby v Libušínské ulici na Slovanech muže hledaného orgány činnými v trestní řízení. 45letého muže objevili při kontrole v okolí garáží určených k demolici a předali jej Policii ČR.

 


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz