Hledaná přebývala v provizorním přístřešku. Nezvládli množství vypitého alkoholu

Nezvládli množství vypitého alkoholu.

Alkohol sehrál významnou roli ve dvou případech, kterými se ve středu 16. února strážníci městské policie zabývali. Kvůli podnapilému muži zasahovali po druhé hodině odpolední v ulici Na Poříčí. Šestašedesátiletý cizinec nezvládl množství vypitého alkoholu, upadl a zranil se v obličeji. Strážníci muži poskytli nezbytnou první pomoc a přivolali záchranáře, kteří si jej převzali k ošetření.

O necelé tři hodiny později prověřovala hlídka městské policie oznámení o podnapilém muži sedícím na chodníku na nám. Republiky. Strážníci se s mužem snažili komunikovat, avšak bylo to obtížné. Vykřikoval nesrozumitelné výrazy a rozhazoval přitom rukama. I přes veškerou pomoc hlídky se muž nedokázal postavit na nohy. Jelikož svým chováním vzbuzoval veřejné pohoršení, ohrožoval svůj život a zdraví, rozhodli se jej strážníci umístit do protialkoholní záchytné stanice  k vystřízlivění.

 

Žena hledaná policií  přebývala v provizorním přístřešku.

Ve středu 16. února prováděla hlídka ze  stanice Územně  strážní služby kontrolu v ulici Pod Sylvánem, kde v provizorně zřízeném přístřešku  narazila na 39letou ženu. Strážníci v ní ihned rozpoznali osobu v pátrání. Po prověření osobních údajů ženu předvedli na policejní oddělení.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

Web: www.mpplzen.cz