Strážníci odchytili vloni přes šest stovek zvířat

Skupina pro odchyt toulavých a opuštěných zvířat Městské policie Plzeň provedla v loňském roce 621 odchytů zvířat.

Nejčastěji se jednalo o kočky, těch bylo  celkem 310.  Ne však každé roztomilé kotě se smutnou tváří, které se pohybuje venku, je opuštěné a musí skončit v útulku, kam rozhodně nepatří. Stává se, že se jejich matka vydává často  sama na lov a pak se na místo, kde koťata ponechala, vrací.

Druhou nejpočetnější skupinou odchycených zvířat byli psi. Z počtu 265 jich bylo 207 umístěno do Útulku pro zvířata v nouzi provozovaného Městskou policií Plzeň. Nemalou skupinu tvořila jiná domácí nebo exotická zvířata. V loňském roce strážníci z odchytové skupiny odchytávali např. papoušky, agamu vousatou, želvy, naháněli na Doubravce zaběhlé vietnamské prase či odchytávali  bobra. Ten se vydal na noční dobrodružný výlet po chodníku Americkou třídou. Zhruba 35 kg vážícího vodního hlodavce odchytili strážníci rukama a posléze vypustili u řeky do volné přírody.

Kromě odchytů provádí strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat v rámci výkonu služby sběr živočišného kadáveru, v roce 2021 sesbírali 392 kusů o celkové váze 1094,65 kg.


Zdroj:

Jana Pužmanová

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň

www.mpplzen.cz