Odmítl zkoušku. Opilý řidič se snažil zaparkovat

Odmítl dechovou zkoušku. 

Strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Bory v noci z pátku na sobotu zastavili a kontrolovali v Heyrovského ulici vozidlo Opel Vectra. Řidič jel v autě s proraženou přední pneumatikou. Hlídce 41letý Plzeňan nepředložil žádné doklady k řízení a k provozu motorového vozidla. V průběhu kontroly si strážníci všimli, že jeví známky požití alkoholu, proto jej vyzvali k dechové zkoušce. Té se odmítl podrobit. Policisté řidiči zakázali další jízdu a případ bude oznámen správnímu orgánu k dořešení.

 

Opilý řidič se snažil zaparkovat.

Pozornost strážníků v noci ze soboty na neděli upoutal v centru města na náměstí Republiky řidič vozidla Fiat Ducato. Hlídka nabyla ze stylu řízení vozidla podezření, že by mohl být pod vlivem alkoholu a rozhodla se jej zkontrolovat. Dechová zkouška u 26letého cizince prokázala přítomnost 2,1 promile alkoholu v dechu. Případem se dále zabývá Policie ČR.

 

Strážníci dopadli celostátně hledaného mladíka.

V pátek v odpoledních hodinách spatřila hlídka ze stanice Územně strážní služby v Pobřežní ulici muže, o kterém věděla, že je na seznamu hledaných osob. Hlídka muže ztotožnila a jeho osobní údaje ověřila v policejních evidencích. Lustrací  bylo potvrzeno, že kontrolovaný 26letý Plzeňan je v celostátním pátrání. K dalším úkonům jej strážníci předali policistům ČR.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz