V opilosti chtěl ukončit život. Odevzdal nalezenou peněženku

V opilosti  chtěl ukončit život.

Muž posilněný alkoholem skákal v pondělí vpodvečer  v Plzni na Americké třídě před projíždějící trolejbusy. Později  se ukázalo, že alkoholem si chtěl dodat odvahu k tomu, aby ukončil svůj život.  Na jeho jednání byli naštěstí  upozorněni strážníci včas a brzy jej našli.  Nedokázal vůbec  vysvětlit, jak se na místo  dostal  a  zcela nic  si nepamatoval. Jen uváděl, že se napil alkoholu  a chce  se zabít. Strážníci přivolali záchranáře, kteří  muže transportovali na Psychiatrickou kliniku  Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín.

 

Muž  spící pod mostem byl v celostátním pátrání.

V úterý ráno  prováděli strážníci ze stanice Územně strážní služby kontrolu lokality Štruncových sadů.  Pod mostem na soutoku Radbuzy a Mže  objevili  spícího muže, který jim na první pohled připomínal osobu z policejního pátrání.  Vzbudili jej, vyzvali k předložení dokladů a zjištěné údaje ověřili lustrací v policejních evidencích. Při ní se potvrdilo, že 43letý muž je v celostátním pátrání PČR.  Strážníci muže zajistili  a převezli kolegům na policejní oddělení.

 

Kufr  i tašky  s nářadím  skončily ve ztrátách a nálezech.

Hlídka  Dopravní skupiny nalezla  v úterý ráno při hlídkové činnosti v prostoru volně přístupného dvora v Malé ulici kufr a několik tašek s elektrickým ručním nářadím.  Jednalo se např. o několik aku šroubováků, vrtačky, úhlovou brusku, svářečku a další jiné nářadí včetně televizoru.  Přivolaní policisté vyloučili, že  by věci pocházely z trestné činnosti a byly by evidované jako ztracené.  Jelikož nebyly žádné indicie, podle kterých by mohlo být možné vlastníka věcí dohledat, odevzdali  strážníci nález do městských ztrát  a  nálezů.

 

Odevzdal nalezenou peněženku, strážníci ji vrátili majitelce.

Poctivě  se zachoval 62letý muž z Plzně. Díky němu se se svojí ztracenou peněženkou shledala 46letá žena. Nálezce ji našel ležet  na chodníku  v Koterovské ulici na Slovanech  a odevzdal ji na služebnu městské policie. Mimo finanční hotovosti přes šest stovek korun obsahovala i vizitku s telefonním kontaktem.  Strážník osobu z vizitky kontaktoval a zjistil, že jde o majitelku ztracené peněženky. Ta si ji  po domluvě na služebně městské policie  šťastně vyzvedla.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana

Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz