Ukradl Studentské pečetě. Bezdomovci na Slovanech uklízeli svůj nepořádek

Přemohla jej chuť na čokoládu.

Nepřekonatelná chuť na čokoládu přemohla v neděli 39letého muže z Plzně, který hodinu po poledni vstoupil do prodejny v Gerské ulici. Touha po sladkém jej přivedla k regálu  s cukrovinkami, kde si vybral 6 tabulek čokolád Studentské pečetě. Místo do nákupního košíku vybrané zboží ukryl do svého batohu. To neušlo pozornosti pracovníkovi ostrahy, který muži  radost z odcizených čokolád zmařil hned  po projití pokladnou, protože jej zadržel  a  případ drobné krádeže oznámil na  městskou policii. Strážníci ověřili mužovy osobní údaje a zjistili, že je pro policisty zájmovou osobou.  K dalším opatřením si jej   převzal na místě  kolega z PČR.

 

Bezdomovci na Slovanech uklízeli svůj nepořádek.

Hromada plastů, zbytky potravin, papírové kartóny, tak to vypadalo pod rampou  naproti obchodnímu centru v Plzni na Slovanech. V pátek odpoledne strážníci stanice Územně  strážní služby přiměli dvojici osob bez domova nepořádek uklidit. Mužům poskytli igelitové pytle, do kterých vše pod  dohledem strážníků nandali a odnesli do přilehlých kontejnerů na směsný a tříděný odpad.

 

Cestoval MHD bez respirátoru, nedbal upozornění řidiče.

Čtyřiadvacetiletý muž z Českolipska využíval  v Plzni k cestování MHD, ale nerespektoval restriktivní opatření a při přepravě  trolejbusem neměl nasazený  respirátor zakrývající nos a ústa. Když jej řidič z vozu vykázal, odmítal jej opustit a choval se hrubě.  Stejně tak reagoval na opakované výzvy strážníků, kteří k případu dorazili a odmítal se jim legitimovat. Hlídka jej  musela nakonec za pomocí hmatů a chvatů z vozu vyvést.  Na  chodníku se muž  po chvilce uklidnil. Přiznal, že něco vypil, choval  se nevhodně  a  za své předchozí  jednání se  nakonec omluvil. Z místa odešel s uloženou pokutou.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz