Dopadli muže. Poctivý nálezce odevzdal peněženku. Dívka zkolabovala

Dopadli muže v celostátním pátrání.

Vpodvečer si hlídka ze stanice Územně strážní služby všimla stojícího muže  před  vchodem do haly hlavního vlakového nádraží Plzeň. Díky místní a osobní znalosti  strážníci tušili, že tato osoba může být osobou v hledáčku státní policie, proto u ní zastavili a ztotožnili ji. Po ověření totožnosti se hlídce potvrdilo, že 23letý muž je v celostátním pátrání. Strážníci muže předvedli na policejní oddělení a předali jej policistům k dalším úkonům.

 

Poctivý nálezce odevzdal peněženku s penězi, strážníci ji vrátili majiteli.

O tom, že poctiví lidé nevymřeli, nás přesvědčil  skutek  48letého Plzeňana. Ten  na chodníku ve Studentské ulici našel peněženku, ve které byla kromě dokladů i hotovost ve výši přes 2500 Kč.  Muž ani na chvíli nezaváhal  a  nález odnesl  na  obvodní služebnu městské policie-Lochotín.  Strážníkům se podařilo poškozeného  kontaktovat a vyzvali jej, aby si  ztracenou peněženku přišel vyzvednout.

 

Dívka zkolabovala při vystupování z vozu MHD, pomoct se jí snažil kamarád.

V pondělí  vpodvečer si hlídka městské policie projíždějící Šumavskou ulicí všimla podivného dění na zastávce MHD. Jeden  muž se tam skláněl nad  ženou ležící na  chodníku. Strážníci po vystoupení z vozu zjistili, že  žena upadá do bezvědomí, špatně dýchá  a na podněty nereaguje.  Strážníci po poskytnutí předlékařské první pomoci přivolali zdravotníky, kteří 18letou dívku transportovali na Interní oddělení nemocnice Privamed.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz