Sýrový quiche

Ingredience:

200 g brambor, 6 vajec, 75 g parmazánu, 10 g másla, 125 g polotučného tvarohu, 1 kozí sýr, 1 hrst petržele (nať), snítka rozmarýnu, muškátový oříšek, sůl, pepř

 

Postup:

Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich co nejvíce vody. Promícháme v míse s jedním vejcem vyšlehaným se solí a pepřem a 30 g nastrouhaného parmezánu.
Rozpustíme máslo. Menší dortovou formu (průměr 20 cm) vyložíme pečícím papírem a ten potřete rozpuštěným máslem. Bramborovou směs rozetřeme po dně formy i do stran v tenké vrstvě. Pečeme v troubě na 210 stupňů asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout a troubu ztlumíme na 190 stupňů.
Zbylá vejce rozšleháme. Přidáme tvaroh, kozí sýr, zbytek nastrouhaného parmazánu, nasekanou hrst petrželky, rozmarýn. Dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a pepřem. Vzniklou směs nalijeme do předem upečeného korpusu a pečeme v troubě ještě 40 minut.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu