Cibulová polévka

Ingredience:

350 g cibule, 3 lžíce másla, 250 ml bílého vína, 750 ml masového vývaru, 1/2 lžičky pepře, 3 lžíce bylinek (pažitka, petrželová nať, libeček), sůl, pepř, 3 krajíce chleba, sádlo

 

Postup:

Oloupanou cibuli nakrájíme na velké kostky. Na másle za stálého míchání podusíme cibuli do sklovita. Přilejeme vývar a bílé víno. Osolíme, opepříme, 10 minut vaříme. Do hotové polévky přidáme na drobno posekané bylinky, dochutíme. Krajíce chleba nakrájíme na kostičky, na pánvi rozehřejeme sádlo. Kostičky chleba osmahneme dozlatova. Polévku podáváme horkou s chlebovými krutony.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu