Tísňová linka seniorů pomáhá. Pohozená elektrická koloběžka. Napadení nezletilého

Jsme rádi, že díky Tísňové lince seniorů můžeme pomáhat.

Od pátku se tísňové tlačítko rozeznělo ve čtyřech případech. V prvním případě vyjížděli strážníci městské policie k třiasedmdesátileté paní, která v kuchyni spadla ze židle a bez pomoci by nedokázala vstát. Jen co seniorce strážnici pomohli, tak se o pár minut později spustilo tísňové tlačítko u třiaosmdesátileté ženy. I zde hlídka městské policie pomohla postarší dámě dostat se zpět na židli. V obou situacích naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Jinou zkušenost měla šestašedesátiletá žena. Ta nejprve uvedla v činnost tísňové tlačítko v sobotu ve večerních hodinách. Po příjezdu strážníků na místo byla seniorka posazena v pořádku zpátky na židli. V neděli se od této ženy také rozeznělo tísňové tlačítko, bohužel to bylo již se zraněním. Při pomoci si hlídka všimla, že seniorka má ruku od krve. Krvavé zranění bylo zjištěno na temeni hlavy. Rána byla ošetřena a na místo zavolána ZZS PK, která paní převezla do nemocničního zařízení.

 

Nalezená koloběžka.

V pátek dopoledne se na městskou policii obrátil občan, který nalezl elektrickou koloběžku pohozenou v trávě u cesty. Z důvodu obavy, zda není kradená vyrozuměl ihned operační oddělení městské policie. Pokud ji někdo právě postrádá, musí se obrátit na ÚMO Plzeň 3, oddělení ztrát a nálezů.

 

Napadení nezletilého.

V sobotu ve dvacet hodin vyjížděli strážníci do Plovární ulice, kde mělo dojít k napadení nezletilé osoby. Na místě bylo zjištěno, že došlo k potyčce mezi šestnáctiletým hochem a neznámým mužem, který z místa utekl. Mladý muž byl otřesen z nastalé situace, na pravé paži měl krvácivé zranění a stěžoval si na nevolnost po úderu do hlavy. Na místo byla zavolána ZZS PK a hlídky městské policie začali pátrat po muži dle laického popisu svědka. Dále bylo zjištěno, že útočník navštěvuje jednu obyvatelku domu, kde mělo dojít také ke konfliktu mezi nimi. Strážník se proto šel přesvědčit není-li žena zraněná a zda nepotřebuje pomoc. Dveře do bytu byly pootevřené a na podlaze ležela kabelka s rozsypaným obsahem. Na klepání ani volání se nikdo neozýval. Po nahlédnutí do bytu se ozvala obyvatelka, přičemž bylo zjištěno, že není zraněná, jen vykazuje silné známky ovlivnění návykovou látkou. Na místo se dostavila PČR, která si následně celou situaci převzala k dalším úkonům.

 

Zvednutým prostředníčkem mával před obličejem strážníků. Skončil v poutech.

V sobotu ve třiadvacet hodin při hlídkové činnosti na Americké třídě si strážníci všimli muže, který na ně vulgárně pokřikoval a ukazoval zvednutý prostředníček. Když hlídka městské policie muže zastavila, zahrnul strážníky další vlnou vulgarismů a opakovaně odmítal prokázat svoji totožnost. Po upozornění, že jej hlídka předvede na PČR ke ztotožnění, muž řekl, že s nimi půjde.  Během řešení celé události třicetiletý muž gestikuloval rukama kolem sebe a se zdviženým prostředníčkem mával přímo před obličejem strážníků. Poté uchopil strážníka za taktickou vestu. Následovaly donucovací prostředky a z důvodu aktivního odporu byla muži přiložena pouta. Vzhledem k tomu, že po zákroku si třicetiletý muž stěžoval na bolest kolene, byla na místo přivolána ZZS PK, která jej převezla k ošetření. Celou situací se bude dále zabývat komise pro projednávání přestupků.

 

/tisková zpráva z 27.9./


Zdroj:

Veronika Kuchynková

www.mpplzen.cz