Odložená koťata. Na cestu ze zaměstnání se posilnil alkoholem

Krabice s koťaty.

Do plzeňského Útulku pro zvířata v nouzi se  v sobotu večer dostala čtveřice asi osm měsíců starých koťat.  Někdo je  v papírové krabici odložil k vratům u domu v ulici Za Sadem v Plzni Liticích. Koťata si prozatím zvykají na nový domov v útulku a čekají na majitele.

 

Cyklista se na cestu ze zaměstnání posilnil alkoholem.

Pozornost strážníků  v centru města upoutal v neděli večer cyklista jedoucí v protisměru Šumavskou ulicí. Když se jej pokusili strážníci zastavit, pokyny nerespektoval a snažil se ujet jízdou po chodníku. Přesto se jej podařilo hlídce  dostihnout a přinutit k zastavení.  Ukázalo se, že dotyčný měl důvod, proč se  se strážníky nesetkat. Na cestu ze zaměstnání se totiž posilnil alkoholem. Strážníci u 51letého cyklisty naměřili orientační dechovou zkouškou přes tři promile alkoholu. Strážníci věc postoupí k dořešení správnímu orgánu.

 

Pomoc muži bez domova.

Městská policistka vykonávala v pátek dopoledne hlídkovou činnost na Rokycanské ulici  a pod mostem  nalezla muže, o němž jí  bylo dle osobní a místní znalosti známo, že se jedná o osobu bez domova, která trpí zdravotními problémy. 52letý muž ležel na molitanové podložce a těžce dýchal. Na krku měl silně zakrvácený vývod po tracheostomii. Městská policistka  ihned muži přivolala zdravotnickou pomoc. Záchranáři muže transportovali do nemocničního zařízení v Plzni na Lochotíně.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz