Rybaření bez povolení. Popsal víko na fasádě. Řidička pod vlivem

Rybařili, povolení k lovu však neměli.

Radost z úlovku si  v sobotu  dlouho neužila dvojice cizinců, která rybařila po poledni  u Rooseveltova mostu. Při obchůzce si hlídka všimla jejich neklidného chování a nezdála  se jim ani vedle nich odložená igelitová taška, proto se je rozhodla zkontrolovat. Oba dva cizinci strážníkům předložili doklady totožnosti, co jim však chybělo, byl rybářský lístek, který by je k lovu opravňoval. Strážníkům tvrdili, že o této povinnosti neví.  Odchycené ryby museli muži vpustit zpátky do řeky a rybářské vybavení jim bylo odebráno pro potřeby správního řízení. Porušení zákona o rybářství bude řešit odbor životního prostředí MMP.

 

Fixem „zdobil“ víko na fasádě domu.

Na pátek třináctého srpna nebude dobře vzpomínat 26letý Plzeňan, přinesl mu smůlu.  Vpodvečer jej v ulici Kardinála Berana  zadrželi strážníci, právě když lihovým fixem popisoval plechové víko na fasádě domu. Muž byl posilněn alkoholem, nadýchal 2,58 promile. Pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci  si  záležitost převzali k šetření státní policisté.

 

Narušovala veřejný pořádek.

Přestupková komise ÚMO Plzeň 3 se bude zabývat případem 57leté cizinky. Ta je podezřelá  z několika přestupků proti veřejnému pořádku a přestupku proti majetku. Tohoto jednání se dopustila v sobotu vpodvečer v centru města. V podnapilém stavu  obtěžovala hosty restaurace, vytrhávala  květiny u pomníku J.F. Smetany, načež odmítala strážníkům předložit doklady a slovně je urážela. Poté, co ji strážníci vyzvali, aby je následovala ke služebnímu autu, že bude předvedena na policejní oddělení, snažila se z místa odejít. To se jí však nezdařilo a noc nakonec strávila cizinka střízlivěním v protialkoholní záchytné stanici.

 

Řidička pod  vlivem alkoholu.

Plzeňští policisté si převzali k dořešení případ podnapilé 36leté řidičky.  Osudnou  se jí stala čerpací stanice v Koterovské ulici. Městskou policistku, která prováděla u stojanu údržbu služebního auta, zaujala jízda ženy, která uvolňovala místo jinému řidiči. Žena téměř  nacouvala do okrasných dřevin a odpadkového koše. Po pár metrech pak zastavila. Dechová zkouška  na přítomnost hladiny alkoholu v dechu u ženy prokázala  při prvním měření  2,39 promile. Podrobit se opakované  dechové zkoušce  dotyčná odmítla.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz