Za krádež čokolád pokuta. Bobr ve městě

Krádeží čokolád si chtěl přilepšit, místo toho musí platit pokutu.

S úmyslem krást se vydal ve středu  brzy ráno do obchodu v Částkově ulici 30letý muž. Z  regálu se sladkostmi sebral  dvě  krabice s čokoládami a utíkal s nimi pryč z prodejny. Při útěku si ho ale všiml poblíž hlídkující strážník, kterému byl mužův  spěch podezřelý, a proto se jej rozhodl zkontrolovat.  Muž nic netajil a rovnou se strážníkovi ke krádeži  přiznal. Zboží v hodnotě 2700 Kč, jehož prodejem si chtěl přilepšit, musel  nakonec vrátit.  K ověření totožnosti strážník muže předvedl na policejní oddělení a  po potvrzení identity mu za spáchaný majetkový přestupek vypsal pokutu.

 

V centru města se objevil bobr.

Strážníci ze  skupiny odchytů zvířat  ukončili výlet zbloudilého bobra v centru města, který  se  dnes po druhé hodině ráno „procházel“ Americkou třídou po chodníku. Výskyt vodního hlodavce vážícího  asi 35 kg ohlásil na lince 112 35letý muž. Tentokrát zvíře strážníci odchytili rukama   a stejně jako minulý týden, kdy  chytali bobra u Pivovarské brány, zvíře vypustili u řeky do volné přírody.

 

Nezapomněli jste peníze v bankomatu?

Ve středu v odpoledních hodinách  odevzdala  na  služebně  městské policie v Perlové ulici 76letá seniorka nalezenou finanční hotovost, kterou objevila v bankomatu v centru města. Nález strážníci zadokumentovali  a předají jej do městských ztrát a nálezů. Oprávněný vlastník se může  o své peníze přihlásit pracovníkům úřadu, kterým  musí doložit, že patří právě jemu.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz