Našli ženu v celostátním pátrání. Fontánu si spletli s toaletou. Odmítali si nasadit ochranu

Strážníci odhalili ženu v celostátním pátrání.

Strážníci ze stanice Územně strážní služby včera opětovně prokázali dobrou místní znalost a povědomí o osobách, které se nachází v policejním pátrání. Při dohledu na veřejný pořádek na soutoku řek Radbuzy a Mže v Luční ulici zahlédli u stanu na louce  ženu, která odpovídala popisu celostátně hledané osoby. Proto využili svého oprávnění a vyzvali ji k prokázání totožnosti. Lustrace prokázala, že 49letá Plzeňanka je opravdu mezi hledanými osobami  a strážníci ji předali policistům ČR  k dalším úkonům.

Fontánu si spletli s toaletou.

Přestupková komise ÚMO Plzeň 3 projedná přestupková jednání 32letého muže a 28leté ženy. Ti jsou podezřelí z přestupku  proti veřejnému  pořádku, kterého se dopustili tím, že si v opilosti „spletli“ fontánu u pomníku „Díky, Ameriko“ s toaletou.

Strážník, který  právě městský kamerový systém obsluhoval, zachytil neslušné chování každého z nich. Nejprve k místu strážníci vyrazili kvůli muži. Ten své jednání obhajoval nerozvážností. Po chvilce se znovu museli vrátit, protože se stejného skutku dopustila  i žena. Učinila  tak vědomě, aby „podpořila“ svého známého, kterého hlídka předtím řešila. Orientační dechová zkouška ukázala u ženy hodnotu 2,09 promile.

 

Při návštěvě obchodního centra si odmítali nasadit ochranu dýchacích cest.

Krajská hygienická stanice Plzeňského kraje a přestupková komise ÚMO Plzeň 3 se budou zabývat případem ženy a muže z Uherskohradišťska, kteří včera odpoledne navštívili obchodní centrum v Plzni na Borech. Dvojice si ve vnitřních prostorách  odmítla přes upozornění ochranky nasadit  povinnou ochranu dýchacích cest a nechtěla se přivolaným strážníkům legitimovat. Chovala se arogantně, neustále tvrdila a opakovala, že nic neporušila. Během čekání na příjezd policejní hlídky, kterou přivolali strážníci z důvodu ztotožnění osob, se  žena rozhodla z místa řešení odejít. Nereagovala ani na výzvu, aby se zastavila. Strážník tak musel jejímu odchodu zabránit použitím donucovacích prostředků.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz