Skrýval se ve křoví. Detekční rámy v obchodě přelstila, ochranku ale ne

Strážníci odhalili celostátně hledaného muže, skrýval se ve stanu ve křoví.

Dvaašedesátiletého muže s tváří podobnou celostátně hledané osobě spatřili strážníci ze stanice Územně strážní služby při odpoledním dohledu na veřejný pořádek v Českém údolí.  Skrýval se ve stanu  postaveném ve křoví. Následující prověření osobních údajů v pátrací databázi PČR potvrdilo, že se strážníci nezmýlili a muže si na místě převzali republikoví policisté.

 

Cyklistická brašna se vrátila šťastné majitelce.

Vpodvečer se na služebnu Městské policie Plzeň-Lochotín dostavil 30letý muž, který nalezl na chodníku v Husově ulici cyklistickou brašnu. Strážníci zjistili, že uvnitř je kromě osobních dokladů, bankovních karet i hotovost přesahující 1200,- Kč. Majitelku o nálezu vyrozuměli a ta si o pár  desítek minut později  ztracenou brašnu převzala na služebně.

 

Strážníci s BESIPEM  kontrolovali  cyklisty.

Kontrolou cyklistů  a milovníků elekrokoloběžek  na cyklostezce  v Borské ulici   pokračoval včera cyklus dopravně preventivních akcí, který uspořádal BESIP Plzeňského kraje ve spolupráci se strážníky ze služebny Městské policie Plzeň-Bory. Záměrem bylo především zjistit, zda  mají správně vybavené jízdní kolo a jestli dodržují pravidla silničního povozu. Nejčastěji cyklistům chyběly  z  povinné  výbavy  odrazky v paprscích kol, případně červené a bílé odrazky. Chybějící vybavení jim kontrolující hned na místě doplnili. Během dvou  hodin  bylo zkontrolováno přes pět desítek nadšenců jízdy na bicyklu.

 

Detekční rámy v obchodě přelstila, ochranku ale ne.

Žena z Plzně vyrazila na „nákupy“ vybavena alobalem a dalšími potřebami k obelstění detekčních rámů v obchodech.

Toho, že žena nehodlá platit a „nakupuje“, si všimla ostraha v prodejně se sportovními potřebami na Borských polích. Při kontrole u ní nalezla věci z obchodu, za které neplatila. Přivolaní strážníci šetřením zjistili, že 49letá žena podezřelá z krádeže odcizila zboží s největší pravděpodobností ještě v jiné prodejně.  K „nákupu za pět prstů“ použila  stejný způsob. K tomu, aby prošla přes detekční rámy v obchodě, použila alobal, kterým důkladně obalila ochranné čipy na oblečení.   Protože žena odmítala záležitost řešit a tvrdila, že nic  nespáchala, strážníci vše důkladně zadokumentovali a podezření z přestupkového jednání oznámí přestupkové komisi.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz