Želva prchla na Slovany. Upozornil na sebe krádeží. Pokus o krádež kola

„Uprchlá“ želva.

V sobotu v dopoledních hodinách byla městská policie informována o pozorné seniorce, která  objevila v trávě před domem v Plzni na Slovanech vodní želvu. Strážníci  z odchytové skupiny si zvíře od ženy převzali, a protože se nepodařilo zjistit, komu patří, předali jej do pobočky  zoologické zahrady Akva tera na Palackého náměstí v Plzni, kde teď čeká na svého majitele.

 

Upozornil na sebe krádeží.

V pátek v dopoledních hodinách vyjížděli strážníci do prodejny v Lábkově ulici, kde byl zadržen muž, který za svůj nákup nezaplatil. Hlídka zjistila, že muž z regálu odcizil 9kusů předplacených Go karet v celkové hodnotě  1.350,-Kč. Toto zboží  si zastrčil do kalhot a poté prošel pokladnou. Při ztotožnění se ukázalo, že 30letý muž je  v hledáčku policistů. Strážníci muži za spáchaný majetkový přestupek vypsali pokutu a předali jej republikovým policistům k dalšímu opatření.

 

Dvě osoby v pátrání.

Při pátrání po osobách hledaných Policií ČR se v sobotu dařilo strážníkům na Lochotíně.

Ráno měli napilno strážníci v ulici  K Sokolovně, kde nejenže zadrželi  27letého muže hledaného Policií ČR, ale také zabránili  rozšíření požáru kontejneru na třídění plastů. Požár hasiči uhasili a muže si převzali k dalšímu opatření policisté. Tatáž  hlídka  byla pozorná odpoledne během kontrolní činnosti v Lochotínské ulici. Na parkovišti si všimla ženy  sedící v dlouhodobě odstaveném  vozidle a rozhodla se ji zkontrolovat. Při ověřování totožnosti vyšlo najevo, že se jedná o  policií hledanou 46letou ženu  z Ostrova.

 

Pokus o krádež jízdního kola.

Plzeňští policisté se zabývají případem krádeže jízdního kola. Podezřelým je 36letý muž. Ten využil okamžiku, kdy majitel ponechal bicykl v uzavřeném prostoru venkovního divadla v prostoru U Zvonu. Odstranil rozebíratelnou část plotu, vyvedl kolo ven a odcházel s ním pryč. Jakmile však zjistil, že byl zpozorován, odhodil kolo do křoví a sedl si na lavičku. Všiml si jej 22letý mladík, který věc oznámil na tísňovou linku MP Plzeň. Strážníci na místo vzápětí dorazili. Podezřelého zadrželi a získali i svědectví několika dalších osob. Podezřelého pak i se zjištěnými skutečnostmi předali na místě PČR.


Zdroj:

Puľmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz