FN Plzeň otevírá nový stravovací provoz

Reklama

Zaměstnanci i pacienti FN Plzeň se od poloviny června dočkají nového stravovacího provozu, který se otevírá v areálu bývalé vojenské nemocnice na Borech. Rozsáhlé rekonstrukce prostor, špičkové vybavení, nejnovější technologie, vybudování kavárny a bistra, zastřešená terasa. To vše vyšlo nemocnici zhruba na 127 milionů korun.

První etapa byla zahájena v dubnu 2019 přestavbou bývalého stravovacího zařízení, druhá fáze započala v březnu loňského roku. Investiční náklady na stavební úpravy činily 85 milionů korun a vybavení celého provozu je ve výši 42 milionů. Práce zrealizovala společnost GEOSAN GROUP.

„Jsem moc rád, že díky tomuto projektu můžeme našim zaměstnancům nabídnout mnohem komfortnější stravování, a to nejen co se týče nových prostor, ale i kvalitnější přípravu pokrmů a pestřejší skladbu jídel. Na jejich spokojenosti nám opravdu záleží, proto jsme také pro ty, kteří pracují v nejjižnější části areálu, zajistili autobusovou dopravu, která bude jezdit kyvadlově během polední špičky. Důležité je, že příprava všech jídel, jak pro zaměstnance, tak i pro pacienty, dostane zcela jinou podobu a jsem přesvědčen, že kvalitu a pestrost v brzké době ocení všichni strávníci,“ uvedl ředitel FN Plzeň MUDr. Václav Šimánek, Ph.D.

Zaměstnanci mohou využít studený salátový i teplý bar, komfortní prostředí kavárny či bistra ARMA s doplňkovým prodejem bude k dispozici i návštěvníkům fakultní nemocnice či pacientům, jejichž zdravotní stav dovolí návštěvu tohoto zařízení.

„Nové technologické vybavení stravovacího provozu FN Bory patří k nejlepším na jihozápadě Čech. Kuchyně je vybavena konvektomaty, sklopnými kotli a tlakovými multifunkčními pánvemi. Samozřejmostí je napojení zařízení na kontrolní systém sledování kvality a možnost dálkového přenosu dat při pomalé přípravě pokrmů v konvektomatech,“ vyjmenoval technicko-provozní náměstek FN Plzeň Bc. Milan Topinka, MBA.

Personál FN bude mít v pracovní dny na výběr ze dvou polévek, čtyř druhů jídel nebo zeleninový talíř. Jídelna denně uvaří více než 1200 porcí pro personál i pro pacienty. Již řadu týdnů jsou pracovníkům nabízeny speciální gastro týdny, jedním z posledních byl týden chřestový a v brzké době je naplánovaný jídelníček s mnoha variacemi jahod. Zkušení kuchaři specialisté pod vedením šéfkuchaře Františka Egera budou nabídku postupně rozšiřovat s důrazem na vlastní výrobu.

 


Zdroj:

Mgr. Gabriela LEVOROVÁ

mluvčí FN Plzeň

www.fnplzen.cz

Reklama