Tlačítko pomáhalo. Svezl se vozidlem strážníků. Porušení opatření

Důchodkyni pomohlo tísňové tlačítko senior linky.

Pomoc stisknutím tísňového tlačítka si v úterý vpodvečer přivolala 77letá seniorka žijící v domácnosti v Plzni na Borech. Do potíží se dostala, když spadla v obývacím pokoji a nemohla vstát. Strážníci ženu bezmocně sedící na podlaze zvedli a posadili do křesla.

 

Namísto trolejbusem se svezl služebním vozidlem strážníků.

V dopoledních hodinách kontrolovali strážníci ze stanice Územně strážní služby na zastávce trolejbusu ve Zborovské ulici muže, o kterém věděli, že je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Po ověření totožnosti hlídka 42letého muže předvedla na obvodní oddělení Policie ČR a předala jej policistům

 

Porušení mimořádného opatření.

Provozovna kavárny a baru v centru města má problém. Personál nezavřel výdejové okénko ve 22 hodin, jak stanoví platné mimořádné opatření, a ještě před půl dvanáctou v noci obsluha prodávala zákazníkům nápoje. Strážníci událost zdokumentovali a postoupí ji k řešení Krajské hygienické stanici.

 

Omluva.

Městská policie Plzeň  se omlouvá všem občanům  za  vzniklé  obtíže  a problémy v komunikaci, které zapříčinila dnešní ranní odstávka dodávky elektřiny na adrese Perlová 3, která nebyla předem nahlášena.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz