Silný masový vývar

Ingredience:
500 g drůbežího masa (skeletu), mrkev, petržel, kousek celeru, 1/2 jarní cibulky, nudle (uvařené bokem), 3 dkg morku (nebo jiného tuku), 1,5 l vody, sůl

Postup:
Do studené vody dáme vařit oprané a očištěné maso a kosti. Polévku však hned nesolíme, nýbrž necháme takto asi hodinu zvolna vařit. Pěnu nesbíráme.
Teprve pak osmažíme na tuku pokrájenou cibuli spolu s očištěnou a nastrouhanou zeleninou dozlatova a přidáme k polévce. Ta má takto lepší chuť i barvu, než když zeleninu jen vaříme.
Pak teprve polévku osolíme a vaříme další hodinu nebo i déle, až je maso měkké. Z kostí obereme maso a kosti vyhodíme. Potom polévku zavaříme zavářkou nebo ji podáváme s nudlemi.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu