Nalezený králík. Poničil trolejbus

Hledá se majitel zakrslého králíka.

V plzeňském  Útulku pro zvířata v nouzi se ujali zakrslého králíka, kterého do zvířecího zařízení přivezla v pátek v dopoledních hodinách 27letá žena. Cca  šest měsíců starý chlupáč poskakoval u popelnic ve Sladkovského ulici.  Majitel si zvíře může vyzvednout v Daimlerově ulici.

 

V parku našli strážníci hledaného muže.

Výbornou místní a osobní  znalost zužitkovali při  páteční pochůzce Částkovou ulicí slovanští strážníci.  V parku zahlédli muže bez domova, jehož tvář jim byla známá z pátrací databáze. Zastavili u něj a ztotožnili jej.  Výsledkem ověření osobních údajů bylo zjištění, že policisté po  41letém muži pátrají. Strážníci muže předvedli na policejní oddělení a předali  jej policistům k dalším úkonům.

 

Tisíce korun a doklady se vrátily majiteli.

Neznámý poctivý nálezce odevzdal do schránky „Bezpečná Plzeň“ nalezenou peněženku. Strážníci nález ze schránky vyjmuli a zjistili, že mimo osobních dokladů 21letého mladíka, řady bankovních karet se v peněžence ukrývá hotovost  bezmála  tří tisíc korun. Strážník zjistil kontakt na majitele, který si  nalezenou peněženku brzy  na služebně vyzvedl.

 

Nesvezli ho trolejbusem, poničil jej.

Nezvládl vypjaté  emoce.

Přestupkové komisi ÚMO Plzeň 3  postoupí  městská policie k řešení případ, kdy došlo k poškození části trolejbusu.  Podezřelým z přestupkového jednání je 31letý muž bez domova.  Společně se svou známou se chtěli svézt trolejbusem, ale  přepravovat se chtěli v rozporu s přepravním řádem. Neměli nasazený respirátor a doprovázel je pes bez vodítka a náhubku. Když je řidič trolejbusu vykázal, muž  se neovládl a  ze vzteku pěstí několikrát udeřil do zadního nadkolí soupravy.  Na voze způsobil  promáčklinu a odřel lak.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz