Domácí sekaná

Ingredience:

sekaná: 150 g slaniny, 2 ks cibule (najemno nakrájené), 1 kg mletého masa (vepřové + hovězí), 2 rohlíky (starší, nakrájené), 100 ml mléka, 5 prolis. stroužků česneku, 3 lžička tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce plnotučné hořčice;
směs k potírání: 3 lžíce hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 lžičky mleté sladké papriky

 

Postup:

Do pánve dáme nadrobno nakrájenou slaninu a necháme ji opražit, až pustí tuk. Přidáme cibuli a necháme cibuli zesklovatěla. Do mísy dáme mleté maso a přidáme rohlíky – předem namočené ve vlahém mléku a pak vymačkané. Maso začneme rukama míchat a přidáváme všechny ostatní ingredience a koření. Když maso drží pohromadě, vyndáme ho z mísy a zpracovávám na vále. Těsto vytvarujeme do šišky a pěkně uhladíme rukou namočenou ve studené vodě. Než ji dáme do pekáče, párkrát s ní uhodíme o vál, abychom z těsta vyhnali vzduch. Potřeme ji směsí, kterou jsme si připravili předem a dáme sekanou do trouby. Během pečení několikrát potíráme a pečeme ji odkrytou na 180 °C dozlatova.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu