Opilý bude muset odložit zkoušky v autoškole. Nutná pomoc seniorkám. Další zadržení hledané osoby

Řídil opilý a bez řidičáku.

Zkoušky v autoškole bude muset odložit.

V úterý v noci zastavili strážníci ze služebny Městské policie Plzeň Bory v centru města osádku osobního motorového vozidla Peugeot 106. Před jejich zraky mladík řídící auto vjel do protisměru v Bezručově ulici. Jak se ukázalo při kontrole, nešlo z jeho strany jen o jediné porušení dopravních předpisů. Osmnáctiletý mladík nebyl držitelem řidičského oprávnění a k tomu usedl za volant opilý. Strážníkům se hned přiznal, že si autoškolu teprve dělá. Detekční přístroj na zjištění hladiny alkoholu v dechu ukázal při prvním měření hodnotu 1,39 promile, při opakované zkoušce se naměřená hodnota vyšplhala daleko nad 1,5 promile. Případ si převzala k šetření na místo přivolaná hlídka PČR.

 

Další zadržení hledané osoby.

V pořadí druhou osobu v celostátním pátrání se podařilo tento týden zadržet včera v odpoledních hodinách strážníkům ze stanice Územně strážní služby. Došlo k tomu ve Smetanových sadech. Hlídka v muži, kterého potkala na ulici, hned poznala osobu, po níž pátrají policisté. Strážníci 32letého muže předvedli na obvodní oddělení policie a předali republikovým policistům k nezbytným úkonům.

 

Nutná pomoc seniorkám.

Dva výjezdy k seniorkám, které se ocitly v nouzi, absolvovali včera borští strážníci. Při prvním z nich zamířili do domácnosti 67leté ženy. Po svém příjezdu ji našli bezradnou ležet na posteli v obývacím pokoji. Potřebovala pomoc postavit se na nohy, protože to sama kvůli nateklým nohám nezvládala.  Po pomoci strážníků se sama s pomocí francouzských holí rozchodila a žádnou jinou pomoc nevyžadovala.

Pomocnou ruku potřebovala podat téhož dne 81letá stařenka, která zůstala ležet po upadnutí na zemi v koupelně. Hlídka ji tedy zvedla a usadila na invalidní vozík, jak si přála. Další péči jí již poskytla zdravotní sestra charity.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz