Strážníci zasahovali u opilců

Za hodinu tři výjezdy k lidem, kteří dostatečně nezvládali míru vypitého alkoholu.

Ve středu řešili strážníci městské policie během hodiny tři případy související s osobami pod vlivem alkoholu.  Těsně před polednem předváděl neurvalé chování v Plzni na Americké ulici před vchodem do místního supermarketu cizinec. Silně opojený alkoholem pokřikoval po kolemjdoucích občanech, máchal kolem sebe rukama, a to ještě za nedodržení povinnosti nošení ochrany dýchacích cest. Povinnou ochrannou pomůcku si muž nenasadil ani po opakované výzvě strážníků. Naopak začal se potácet po parkovišti a lehal si na zem. Dechovou zkoušku razantně odmítal podstoupit. Po opakovaném příkazu k jejímu provedení se pokusil zachytit zasahujícího strážníka za oděv, čemuž se stačil strážník vyhnout. Jelikož se muž uvedl do stavu, kdy nebyl schopen kontrolovat své chování, rozhodla hlídka o jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice. Po vystřízlivění byl cizinec předveden ke zjištění totožnosti na policejní oddělení a dořešen za přestupková jednání, kterých se dopustil.

Necelou půlhodinu nato hlídka ze stanice Územně strážní služby zaznamenala během obchůzky sadovým okruhem v centru města opilého muže. Už na první pohled bylo jasné, že je výrazně opilý. Pokoušel se marně zvednout z lavičky, na kterou opakovaně padal zpátky. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu u něj při dechové zkoušce ukázal hodnotu 2,56 promile. V jeho stavu hrozilo, že by si mohl případným pádem způsobit nějaké poranění. Převezen byl proto k vystřízlivění na záchytku.

Jako poslední skončil ve stejném zařízení 45letý muž. Upozornil na něj revizor PMDP, který na něj narazil při kontrole v tramvaji.  Muž si odmítal nasadit vhodnou ochranu dýchacích cest, a proto s ním vystoupil na zastávce, kde ho posadil na lavičku a vyčkal s ním do příjezdu borských strážníků. Dechovou zkoušku se u dotyčného nepodařilo tentokrát vzhledem k jeho silné opilosti úspěšně provést. Stejně nezvládal samostatnou chůzi. Za přestupek nedodržení restriktivního opatření byl dořešen následně po jeho vystřízlivění, zabývat se celou záležitostí bude správní orgán.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz