Nalezený králík. Cyklista skončil v poutech. Stěžoval si na omrzlé nohy

Hledá se majitel králíka.

V Záchranné stanici živočichů Plzeň se ujali králíka, kterého sem v sobotu v nočních hodinách přivezli strážníci z odchytové skupiny.  Nalezen byl obyvatelem bytového domu v Mutěnické ulici, kde poskakoval po atriu. Poznatek o umístění zvířete ke zvířecím záchranářům bude předán na MMP-Odbor životního prostředí.

 

Cyklista skončil v poutech.

V sobotu v půl třetí v noci zastavila hlídka borských strážníků ze skupiny pro odchyt zvířat v Prokopově ulici cyklistu jedoucího ulicí v protisměru, a ještě na neosvětleném jízdním kole.  Když jej strážníci ještě upozornili na porušení zákazu vycházení, byl velmi arogantní. Nechtěl jim předložit doklady, při jednání neměl nasazenou povinnou ochranu dýchacích cest, přičemž se odmítal s nimi bavit a rozhodl se z místa odjet. Hlídka jej důrazně zákonnou výzvou vyzvala, aby tak nečinil, avšak neuposlechl a snažil se odejít, proto proti němu bylo užito donucovacích prostředků. Jelikož po svedení na zem kladl aktivní odpor, nasadili mu strážníci želízka na ruce. Pomoc ztotožnit mladého muže přijeli strážníkům policisté. Přestupková jednání, kterých se 22letý mladík z Plzně dopustil, budou postoupena k dořešení jednotlivým správním orgánům.

 

Stěžoval si na bolest údajně omrzlých nohou.

Lochotínští strážníci přijali v sobotu ráno oznámení od operačního oddělení, že v Kotíkovské ulici na zastávce MHD leží nějaká osoba. Čtyřiapadesátiletý muž, kterého zde po příjezdu hlídka našla, jí sdělil, že je mu velká zima a má omrzlé nohy.  Strážníci proto přivolali záchranáře, kteří po prvotním vyšetření rozhodli o převozu muže do nemocničního zařízení.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz