Pomozte nám pomáhat! Darujte plazmu

PŘIJĎTE DAROVAT PLAZMU. NEZÁLEŽÍ, ZDA JSTE PRODĚLALI COVID-19.

Pacienti po autonehodách, s popáleninami, při operacích, těhotné ženy i lidé se vzácnými onemocněními. Mnoho z nás se alespoň jednou ocitne v situaci, kdy je náš život závislý na darované krevní plazme. I proto lékaři vyzývají, aby se co nejvíce lidí stalo dárci krevní plazmy. Nezáleží přitom, zda tělo má, či nemá protilátky proti COVID-19.

„Plazma mužů, jež prodělali COVID-19, je žádaná pro pacienty se závažným průběhem onemocnění COVID-19. Nicméně u ostatních pacientů závislých na lécích z plazmy na množství protilátek nezáleží. Proto muže darovat plazmu opravdu téměř každý zdravý dospělý,“ vysvětluje hematoložka Alice Drábková z olomouckého odběrového centra plazmy sanaplasma.

Krevní plazma, ani mnohé léky, jež se z ní vyrábějí, bohužel nemohou být vytvořeny umele v laboratoři. Nicméně závisí na nich mnohé životy.

Plzeňské odběrové centrum sanaplasma najdete na adrese Poděbradova 2842/1. Otevřeno je od pondělí do soboty. Prvodárci si mohou domluvit schůzku osobně, telefonicky na 378 322 860 nebo v mobilní aplikaci Sana-App.

Poděbradova 2842/1,
Plzeň 301 00

tel.: 378 322 860

www.sanaplasma.cz