Pod vlivem za volantem. Kopal do laviček

Sedl za volant pod vlivem alkoholu.

Prozradil ho dopravní přestupek, vjel do zákazu vjezdu.

Značně posilněn alkoholem usedl v neděli večer za volant vozu 27letý mladík. V centru města si ale nedával dobrý pozor na dopravní značení a v Pražské ulici projel zákazem vjezdu. Hned nato jej zastavili strážníci, aby s ním záležitost projednali. Jenže při kontrole vykazoval známky požití alkoholu, což potvrdila poté i dechová zkouška. Při ní nadýchal přes 2 promile alkoholu. A tak na místo museli dorazit policisté a případ si převzít k dalšímu šetření.

 

Kopal do laviček.

Agresivní muž kopající do laviček na náměstí Republiky budil v neděli vpodvečer pozornost kolemjdoucích.  Hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Střed, která okamžitě vyrazila k místu a dotyčného zajistila, jej předala vzápětí policistům. Vedlo ji k tomu přiznání 28letého muže, že poničil výlohu opodál v ulici a poškodit měl i dle něj  další na jiném místě ve městě včetně skleněné výplně na tramvajové zastávce.  Šetřením případu se dále zabývají státní policisté.

 

Neunikli pozornosti strážníků.

Hlídce ze služebny Městské policie Plzeň-Střed se podařilo vypátrat tři osoby v hledáčku policistů.

První zájmovou osobou pro muže zákona byl 65letý muž. Strážníci jej odhalili v sobotu před devátou večer při kontrole na vlakovém nádraží Plzeň-Jižní Předměstí.

O hodinu později se vydala tatáž hlídka zkontrolovat vestibul haly ČD v Nádražní ulici. Jejich pozornost si zde vysloužil muž, o kterém se domnívala, že jej hledají policisté. To, že na jeho předání mají kolegové od PČR právní zájem, potvrdila následně provedená lustrace.

Z důvodu právního zájmu policistů předala hlídka ještě státním policistům 35letého muže. Dnes kolem půl třetí ráno jej kontrolovala na čerpací stanici v Přemyslově ulici.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz