Kynutý cop s drobenkou

Ingredience:
cop: 40 g droždí, 1/4 l mléka, 120 g cukru moučka, 500 g polohrubé mouky, 2 ks vejce, 200 g másla, 1 špetka soli
drobenka: 200 g polohrubé mouky, 80 g másla, 80 g krupicového cukru

Postup:
Droždí rozdrobíme v troše vlažného mléka a přidáme špetku cukru a mouky. Necháme vzejít kvásek a poté smícháme se zbytkem proseté mouky se solí, mlékem a cukrem. Přidáme vejce a máslo pokojové teploty. Vypracujeme hladké těsto a necháme na teplém místě nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na tři kusy, vyválíme hady a spleteme do copu. Posypeme drobenkou. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme dozlatova.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu