Alkohol za volantem. Našla se koloběžka

Vjel do zákazu vjezdu, byl pod vlivem alkoholu.

V sobotu před půlnocí museli strážníci řešit opět alkohol za volantem.

Hlídka ze služebny Městské policie Plzeň- Střed prováděla před půlnocí běžnou hlídkovou činnost   v Šumavské ulici, kde zpozorovala vozidlo Kia Ceed, jehož řidič nerespektoval dopravní značení a vjel do zákazu vjezdu, což bylo důvodem pro jeho zastavení strážníky. V tu chvíli seděl za volantem 27letý cizinec, ve vozidle nebyl sám. Při projednávání přestupku byl z dechu mladého muže cítit alkohol, proto byl vyzván, aby se podrobil dechové zkoušce. Výsledkem byla naměřená hodnota přes 0,3 promile. Událost bude postoupena k dořešení příslušnému správnímu orgánu. Z místa odvezl osádku auta střízlivý spolujezdec.

Po pádu aktivovali tlačítko Tísňové péče, pomoc u nich byla zakrátko.

V posledních dnech vyjížděli strážníci dvakrát na pomoc klientům Tísňové péče seniorů. V sobotu časně ráno to byla 88letá stařenka bydlící v bytě v Plzni na Slovanech. Spadla z křesla na zem a nebylo v jejích silách, aby se sama zvedla. Hlídka jí pomohla se zvednout a usadila zpátky do křesla.

Ke druhému případu spěchali strážníci dnes. Před půl čtvrtou ráno přišel signál tísňového hlásiče od 79leté seniorky. Když se zvedala z postele, tak upadla. Naštěstí se jí při pádu nic nestalo a potřebovala jen pomoci zvednout a usadit zpátky na postel. Po ujištění se, že je vše v pořádku a stařenka nepotřebuje lékařskou ani žádnou jinou pomoc, strážníci její byt opustili.

Našla se koloběžka.

V sobotu večer vyjeli strážníci na Doubravce k oznámení o nálezu koloběžky v ulici Na Dlouhých. Šlo o žlutou koloběžku zn. Kostka, stála opřená o zastávku MHD. Hlídka nález zadokumentovala a ověřila u PČR, zda nesouvisí s trestnou činností. Majitel si koloběžku může přijít vyzvednout do městských ztrát a nálezů v sadech Pětatřicátníků, kam byla odevzdána.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz