Opilý si chtěl sáhnout na život. Žena se zdravotními problémy. Seniorka v nouzi

Podnapilý muž měl sebevražedné myšlenky.

Před půl dvanáctou dopoledne upozornil městskou policii na lince 156 38letý muž na podnapilého ležícího muže v Gerské ulici. Vyčkal příchodu hlídky a ukázal strážníkům místo, kde se dotyčný nacházel. Svědek uváděl, že jej viděl vypít litr vodky a padnout na zem. Měl přitom naříkat, že už život nemá cenu a sáhne si na něj. To opakoval i strážníkům. Ti se silně rozrušeného 56letého muže, který byl mírně dezorientovaný v důsledku opilosti, snažili uklidnit. Přivolaní záchranáři si pacienta posléze převzali do své péče.

 

Žena se zdravotními problémy, pomohli strážníci.

Když hlídka ze služebny Městské policie Plzeň- Střed projížděla ve středu večer před budovou Hlavního nádraží Plzeň, všimla si na lavičce ležící ženy, která měla zjevné zdravotní problémy.  Nemohla se nadechnout a chrčela.  Strážníci ji okamžitě posadili do úlevové polohy a snažili se ji do příjezdu záchranářů zklidnit. Ti si 53letou cizinku po prvotním vyšetření odvezli do nemocničního zařízení na Interní oddělení nemocnice Privamed.

 

Seniorka v nouzi.

O pomoc včera ráno požádala strážníky městské policie seniorka zapojená do programu Tísňové péče. Hlídka vyjela do místa jejího bydliště v Plzni na Klatovské třídě. Dovnitř do bytu se dostala pomocí rezervního klíče. Třiadevadesátiletá stařenka, která seděla na zemi u postele v ložnici, se nedokázala sama zvednout. Neměla žádná viditelná zranění a ani si nestěžovala na žádné bolesti. Strážníci seniorce pomohli vstát a ulehnout do postele, poté její byt opustili.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz