Podezřelý ze sprejování. I přes zákaz přicestoval do Plzně

Navzdory zákazu přicestoval do Plzně.

Velmi pozorní byli strážníci ze stanice Územně strážní služby při večerní kontrole haly na Hlavním vlakovém nádraží Plzeň. Dopadnout se jim tady podařilo mladíka z jižního Plzeňska, kterého hledali policisté. Dvaadvacetiletý mladý muž doplatil na výbornou místní a osobní znalost, kterou strážníci mají. Tvář pospávajícího mladíka se zdála hlídce dost povědomá, a proto se jej rozhodla ztotožnit a prověřit si jeho údaje v policejních evidencích. Následná lustrace potvrdila právní zájem policistů, mladík měl vysloven na území města zákaz pobytu. Na místo si pro něj přijeli muži zákona a převzali si ho k dalším úkonům.

 

Zadržení podezřelého ze sprejování.

Strážníci ze služebny Městské policie Plzeň Slovany zadrželi v pondělí mladého muže podezřelého ze sprejování na cizí majetek.

Na jeho počínání, kdy svým výtvarným projevem poškozuje vzhled objektu elektrické rozvodny u křižovatky ulic Hluboká a Malostranská, byli strážníci upozorněni po půl páté odpoledne.  Na místě hlídka zajistila 32letého muže. Barva, kterou měl na oděvu a na rukách, odpovídala barvě, jíž byl objekt čerstvě posprejován. Na zemi se navíc povalovaly použité obaly od spreje. Překvapivé bylo jeho vyjádření k celé věci. Strážníkům uvedl, že si nic nepamatuje. Vzhledem k podezření ze spáchání trestného činu si celou věc na místě převzali policisté ČR k dalšímu šetření.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz