Festival Můj život online

Multižánrový festival o životě s  odlišností „Můj život online“ nabízí záznam odborné debaty i tradičního Čítání lidu.

Festival „Můj život s…“ který už podeváté propojuje sociální témata a kulturu, se letos aktuálně zaměřuje na problémy komunikace online. Hlavním tématem je nomofobie, což je úzkost z představy odpojení od internetové sítě či ztráty mobilního signálu. Úvodní odborná debata na toto téma, která se vzhledem k protiepidemickým opatřením uskutečnila 12. 10. bez diváků, je ke zhlédnutí na stránkách festivalu www.mujzivots. Od dnešního dne k ní přibude také záznam „Čítání lidu“ plzeňského Divadla MY. Filmy „Téměř dokonalá tajemství“ a „Kdo si myslíš, že jsem“, které se měly v rámci festivalu promítat ve Filmovém klubu v Kině Beseda 20. 10., se organizátorům podařilo přesunout na 8. 12. Další část programu, série zážitkových workshopů pro střední školy, se uskuteční online.

Čítání lidu Divadla MY je součástí festivalu Můj život s… už řadu let. Letos se původně mělo konat v Anděl music baru, nakonec se inspirativní scénické čtení z oblíbených knih členů plzeňského divadla odehrálo v prostorách Moving Station. O hudební propojení jednotlivých výstupů se postaralo unikátní duo Flaškinet. Členové Divadla MY Renata Vordová, Petra Kosová, Jana Kosová, František Kaska a Jan Anderle čtou z knih: Ernest Cline: Ready Player One – Hra začíná, Martin Selner: Autismus & Chardonnay, Vilma Kadlečková: Mycelium – Jantarové oči, Marie Doležalová: Kafe @ cigárko a Tomáš Miklica: Google poezie – Psáno našeptávačem.

„Čítání lidu jsme natočili za dodržení všech bezpečnostních opatření v mírném předstihu, abychom mohli záznam zveřejnit dnes večer, v termínu, kdy se měla akce původně konat. Bez diváků a jejich reakcí bylo vystoupení pro členy Divadla MY náročnější, i tak se jim ale podařilo vykouzlit krásnou atmosféru a vznikl záznam, který určitě stojí za zhlédnutí,“ řekla ředitelka festivalu Můj život s… Marcela Mašínová z pořádajícího spolku PaNaMo.

Na internetových stránkách a FB festivalu Můj život s… je od poloviny října k vidění i úvodní debata s názvem Už je to tu. O závislosti na mobilním telefonu v ní hovoří Petr Hrouzek z Centra protidrogové prevence a terapie a lektorky festivalových workshopů na téma závislost na mobilním telefonu Aneta Fodorová a Martina Dobiášová. Debatu moderovala terapeutka a supervizorka Dana Šedivá.

Změna programu festivalu Můj život online je vyhrazena, informace najdete na www.mujzivots.cz a FB.


Zdroj:

Daniela Vítová

tiskový servis

www.mujzivots.cz