V červenci 2020 se Drůbežářskému závodu v Klatovech povedl husarský kousek. Bez přerušení výroby došlo k výměně stávající porcovací linky za nejmodernější technologickou novinku umožňující zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na 7500 kusů za hodinu, včetně precizního vážícího systému porcování podle váhových kategorií kuřat. Moderní technologie významně zlepšila kvalitu řezů, rychlost produkce a výslednou kvalitu výrobku, která si dnes nezadá s nejlepšími západoevropskými podniky. Dále jako první v České republice zavedli robotické vykostění stehen, kde roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu výroby. Tyto investice umožnily podniku zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu mnohdy omezuje výrobní možnosti.
Související články
ČEZ je Zaměstnavatelem roku 2023
13.6.2023
MC
Společnost ČEZ je vítězem prestižní soutěže Sodexo Zaměstnavatel roku 2023. Úspěšně tak obhájila zlatou příčku v kategorii velkých firem nad 5 000 zaměstnanců z loňska. „Skvělé umístění v …
KSO – koncert / 17.5.
14.5.2018
MC
Karlovarský symfonický orchestr uvede ve čtvrtek 17. května v Karlovarském městském divadle koncert, na němž představí skladatele, dirigenta a houslistu Ondřeje Kukala, jednu z nejvýraznějších …
Tvůrčí ohlédnutí za Únorem 1948 aneb Čelem k masám? / 27.2.
14.2.2018
MC
Unikátní hudebně-literární pořad Plzeňské filharmonie proložený publicistickými vstupy pracovníků Ústavu pro studium totalitních režimů se odehraje v budově Fakulty designu a umění, kterou instalace studentů promění v …