V červenci 2020 se Drůbežářskému závodu v Klatovech povedl husarský kousek. Bez přerušení výroby došlo k výměně stávající porcovací linky za nejmodernější technologickou novinku umožňující zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na 7500 kusů za hodinu, včetně precizního vážícího systému porcování podle váhových kategorií kuřat. Moderní technologie významně zlepšila kvalitu řezů, rychlost produkce a výslednou kvalitu výrobku, která si dnes nezadá s nejlepšími západoevropskými podniky. Dále jako první v České republice zavedli robotické vykostění stehen, kde roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu výroby. Tyto investice umožnily podniku zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu mnohdy omezuje výrobní možnosti.
Související články

E – MAGAZÍN
RE/MAX a InterCora doporučují: Žijte nad Plzní
27.8.2021
MC
Známá plzeňská developerská firma InterCora pokračuje v budování rezidenčního bydlení. Ve spojení s firmou Algon zahájila výstavbu bytových domů na velmi pěkném místě v blízkosti přírody, ale zároveň …

Karlovarsko
Ovce jsou zpátky v třešňovém sadu
10.5.2021
MC
Po zimní přestávce se vrací ovce do ovocného sadu u Pražské silnice. Třináct jehňat a jednu bahnici z chovu soukromého hospodáře z Doupovského Hradiště sem vypustili začátkem …

Karlovarsko
Zpět do práce
6.4.2018
MC
Seberealizace a pracovní uplatnění na míru? To v našem kraji není science fiction. Společnost Bludiště, z.s. a firma Poradkyně s.r.o. zahájily v těchto dnech realizaci tříletého projektu …