V červenci 2020 se Drůbežářskému závodu v Klatovech povedl husarský kousek. Bez přerušení výroby došlo k výměně stávající porcovací linky za nejmodernější technologickou novinku umožňující zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na 7500 kusů za hodinu, včetně precizního vážícího systému porcování podle váhových kategorií kuřat. Moderní technologie významně zlepšila kvalitu řezů, rychlost produkce a výslednou kvalitu výrobku, která si dnes nezadá s nejlepšími západoevropskými podniky. Dále jako první v České republice zavedli robotické vykostění stehen, kde roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu výroby. Tyto investice umožnily podniku zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu mnohdy omezuje výrobní možnosti.
Související články
Karlovarský kraj počítá s dotacemi pro obce i všechny ostatní žadatele
17.4.2020
MC
I přes výdaje v souvislosti s koronavirovou nákazou a očekávaný propad daňových příjmů chce Karlovarský kraj dostát naplánovaným finančním objemům v rámci krajských dotačních programů …
Chcete změnit zaměstnání?
20.9.2021
MC
Drůbežářský závod Klatovy a.s. hledá nové zaměstnance. Využijte naší nabídky pracovních pozic, rádi Vás přivítáme do kolektivu více jak 500 zaměstnanců naší společnosti. Volné pozice: …
Jaké jsou časté nemoci a zdravotní problémy psů?
20.11.2018
MC
Stejně jako lidi tak i psy často trápí nemoci. Bohužel nám ale o svých trápeních nemohou říct a je proto dobré umět rozpoznat první příznaky …