Drůbežáři z Klatov opět v čele světové technologické špičky

Reklama

V červenci 2020 se Drůbežářskému závodu v Klatovech povedl husarský kousek. Bez přerušení výroby došlo k výměně stávající porcovací linky za nejmodernější technologickou novinku umožňující zvýšení výkonu porcování z 6000 kusů za hodinu na 7500 kusů za hodinu, včetně precizního vážícího systému porcování podle váhových kategorií kuřat. Moderní technologie významně zlepšila kvalitu řezů, rychlost produkce a výslednou kvalitu výrobku, která si dnes nezadá s nejlepšími západoevropskými podniky. Dále jako první v České republice zavedli robotické vykostění stehen, kde roboti reagují na různou anatomickou velikost s výsledkem precizní hygieny a kvality procesu výroby. Tyto investice umožnily podniku zvládnout náročnou situaci na pracovním trhu, kdy nedostatek kvalifikovaného personálu mnohdy omezuje výrobní možnosti.

Reklama