Nalezenci čekají v útulku. Porušili opatření

Zvířecí nalezenci čekají na své majitele v útulku.

Dva zvířecí nalezenci, kteří se dostali ve čtvrtek do plzeňského útulku, doufají, že si je vyzvednou jejich majitelé.

Zhruba čtyřměsíční kočku sem přinesla odpoledne mladá žena. Našla ji ve středu v ulici Na Vyhlídce.

Vpodvečer vyjížděli strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat na Doubravku k zatoulanému psu, který se měl nacházet v okolí zastávky MHD v Plzni na Rokycanské ulici.  Tady jim 17letá dívka předala nalezeného ročního křížence staforda, který pobíhal na tomto místě zcela osamocený. Pes byl opatřen stahovacím obojkem i látkovým vodítkem a měl náhubek. Identifikační čip ale u něj nebyl čtecím zařízením nalezen, proto ho hlídka odvezla do zvířecího zařízení, kde se o něj postarali.

Majitelé ztracených zvířat si mohou odchycené zvíře vyzvednout po předchozí telefonické domluvě v plzeňském útulku v Daimlerově ulici.

 

Porušili krizová opatření.

Po půl desáté večer vyjela hlídka Městské policie Plzeň-Střed prověřit oznámení o pohybu skupinky osob do Tylovy ulice.  Na místě přitom zjistila přítomnost čtyř mužů ve věku od 33ti do 45ti let, kteří neměli ani zakrytá nos a ústa ochrannou pomůckou. Čtyřiačtyřicetiletý aktér události byl hned od začátku na hlídku městské policie arogantní a nechtěl vůbec spolupracovat. Partička byla náležitě poučena o protiprávním jednání, kterého se dopouštěla a o dalším postupu, kdy bude celá věc postoupena k řešení správnímu orgánu. Po tomto oznámení ihned z místa odešla.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz