Pohřešovaný muž, alkohol za volantem, papoušci

Během víkendu se odchytávali nejen psi a kočky, ale i malí papoušci.

V pátek 25.09.2020 před jedenáctou hodinou vyjížděli borští strážníci do Špálovy ulice, kde se nacházela oznamovatelka s nalezeným papouškem. Jednalo se o Mníška šedého, kterého nalezla na terase v domě. Hned dalšího dne v sobotu po jedenácté vyjížděli pro Andulku vlnkovanou do Mánesovy ulice. Tu nalezla oznamovatelka na zahradě pod stromem. Pro další andulku vlnkovanou jeli i v neděli, a to do Pallovy ulice, kde na strážníky z odchytové služby čekali již jejich kolegové. V tomto případě byla andulka nalezena v okolí Doosan Arény a nálezce ji předal nejbližší hlídce strážníků.  Všichni opeřenci skončili v péči Záchranné stanice živočichů, kde si je mohou majitelé vyzvednout.

 

Prokázal se vytištěným papírem bez č. dokladu, fotografie, pouze s razítkem Německé policie.

V sobotu 26.09.2020 po devatenácté hodině kontaktoval hlídku městské policie jejich kolega, který v svém volnu venčil služebního psa v Parku za OC Plaza, kde se pohyboval muž, který nesrozumitelně vyřvával. Hlídka městské policie při kontrole okolí nalezla muže odpovídajícího popisu u Lochotínské lávky. Cizinec nemohl hodnověrně prokázat svoji totožnost, a proto byl převezen na PČR – Službu cizinecké policie. Při kontrole totožnosti bylo zjištěno, že 34letý muž je v Polsku hlášený jako pohřešovaný. Z tohoto důvodu si policisté cizince převzali k dalším úkonům.

 

Opilý za volantem a ještě nelegálně v České republice.

V sobotu půl hodiny před půlnocí vyjely hlídky městské policie do Skrétovy ulice, kde docházelo k rušení nočního klidu. Po vyřešení této záležitosti strážníci zaznamenali vozidlo Škoda Felicia, jehož řidič neměl zapnuté stanovené osvětlení, ale dával znamení o změně směru jízdy vpravo, kterou však řidič neprováděl.  Hlídka proto vozidlo zastavila a vyzvala řidiče k prokázání totožnosti. Ten uvedl, že u sebe nemá vůbec žádné doklady, ani doklady od vozidla. Z muže byl navíc silně cítit alkohol, proto byl vyzván k orientační dechové zkoušce. Ta se ukázala jako pozitivní s naměřenou hodnotou 2,41‰ alkoholu v dechu. Mimo řidiče se ve vozidle nacházeli ještě dva muži cizí národnosti. Vzhledem k tomu, že zde došlo ke spáchání trestného činu, byla na místo přivolána PČR. Dodatečně bylo namístě zjištěno, že uvedená trojice můžu se na území ČR navíc zdržuje nelegálně. Celou záležitost při převzali státní policisté k dalšímu šetření.


Zdroj:

Veronika Kuchynková
Metodik prevence kriminality

www.mpplzen.cz