Hledané osoby. Řidič pod vlivem a neznalý značek

Hned čtyři zájmové osoby pro policii včera předali strážníci ze Stanice Územně strážní služby díky své osobní a místní znalosti těchto lidí.

První zájmovou osobu byl devětačtyřicetiletý muž z Tachovska, kterého hlídka městské policie spatřila v Regensburské ulici půl hodiny po poledni.

Druhá osoba, která skončila na oddělení policie ČR krátce po čtrnácté hodině byl čtyřicetiletý muž z Plzně. Ten zrovna „odpočíval“ pod lávkou U Ježíška. K jeho smůle zde zrovna procházeli strážníci, kteří již věděli, že je v hledáčku policie.

Za další tři čtvrtě hodiny se podařilo jiné hlídce strážníků z téže služebny dopadnout celostátně hledaného čtyřiatřicetiletého muže z Plzeňska. Ten se zrovna pohyboval v prostoru za OC Plaza, kam si pro něho přijela hlídka státní policie a převzala si jej k dalším úkonům.

Téhož dne v půl deváté večer prováděli strážníci kontrolu CAN, kde před hlavním vchodem spatřili šestačtyřicetiletého muže, o kterém věděli, že je také v hledáčku PČR. Následnou lustrací bylo potvrzeno, že na cizinci mají policisté právní zájem.  Po převozu muže na obvodní oddělení PČR si jej policista převzal k dalším právním úkonům.

 

Neznal dopravní značky a ještě řídil pod vlivem.

Včera před třiadvacátou hodinou hlídka městské policie vykonávala kontrolní činnost v Šumavské ulici, kam vjelo vozidlo, jehož řidič nerespektoval dopravní značení zákaz vjezdu. Strážníci jej proto zastavili. Čtyřicetiletý řidič uvedl, že si myslel, že tudy může jet. Na dotaz, zda požil před jízdou alkohol odpověděl, že pouze kapky na kašel. Avšak následná dechová zkouška ukázala bezmála jedno promile alkoholu v dechu. Na místo následně dorazila přivolaná PČR, která zakázala muži další jízdu a všechny zjištěné skutečnosti si převzala k dalšímu šetření.

 

Další řidič, co si vyjel i se zákazem řízení.

Dnes v půl druhé noci prováděli borští strážníci kontrolu chatové oblasti Výslunní a okolí. Z Klatovské ulice do ulice Prosincová jelo vozidlo, jehož nápadně pomalá jízda řidiče vzbudila v hlídce podezření, zda je vše, tak jak má být.  Rozhodli se proto řidiče zastavit. Za jeho pomalou jízdou nebyl tentokrát alkohol. Osmadvacetiletý muž hned uvedl, že řidičský průkaz nemá, protože jej má zadržený. Dechová zkouška vyšla u řidiče negativní. Následnou lustrací bylo zjištěno, že mladý muž má vysloven zákaz řízení až do roku 2023. Na místo byla přivolána PČR a celou záležitost si převzala k dalšímu šetření.

 

Na Bolevecké základní škole ve středu proběhla přednáška pro prvňáčky na téma „Cesta do školy“.

Během této besedy se městské policistky zaměřily na rizika, která na děti číhají cestou do školy nebo ze školy, protože není výjimkou, že i takto malé děti se musí velmi rychle naučit být samostatné. Povídaly si o cizích lidech nebo jak se zachovat, když potkají psa bez jeho pána. V neposlední řadě se nesmí zapomenout na dopravní výchovu, kterou je dětem stále potřeba připomínat, aby nedocházelo k neštěstím. Na závěr malí školáci dostali reflexní pásku, aby je řidiči cestou do školy nebo domů dobře viděli.

 


Zdroj:

Veronika Kuchynková
Metodik prevence kriminality

www.mpplzen.cz