MP Plzeň, opilý hoch, opilec, osoba v CP, muž se zraněnou nohou

První týden školního roku náležitě zapil.

V pátek půl šesté odpoledne procházela hlídka městské policie OC Plaza, kde je oslovil zaměstnanec bezpečností agentury s tím, že na záchodech nalezl nezletilou podnapilou osobu.

Patnáctiletý mladý muž již stál po boku tohoto pracovníka a strážníkům uvedl, že si s kamarádem zakoupili vodku v jedné z prodejen v ulici Bedřicha Smetany. Dále hlídce poskytl telefonní číslo na svého zákonného zástupce a tvrdil, že je v pořádku a nepotřebuje žádné lékařské vyšetření. Dechová zkouška na alkohol ukázala více jak jedno promile alkoholu v dechu. Náhle se mladému muži přitížilo a začal zvracet do blízkého odpadkového koše. Na místo během chvíle dorazila PČR a ZZS PK. Po vyšetření záchranářem, kdy mladík uvedl, že se cítí už mnohem lépe, záchranář rozhodl, že převoz do zdravotnického zařízení není třeba. Celou záležitost si převzala k dalšímu šetření Policie ČR a školáka si převzal jeho otec.

 

Ještě neodbylo páteční poledne a už se vezl na záchytku.

V pátek půl hodiny před polednem vyjížděli slovanští strážníci do Koterovské ulice, kde se nacházela podnapilá osoba. Čtyřicetiletý muž se usadil a usnul opřený o dům. Po probuzení hlídkou MP neoplýval příliš nadšením. Nedokázal se postavit na vlastní nohy a nesrozumitelně hovořil.  Vzhledem k jeho stavu bylo rozhodnuto o převozu na záchytnou stanici, kde si jej převzal k umístnění zdravotní personál.

 

V garáži se ukrýval celostátně hledaný muž.

V pátek po osmé hodině ranní vyrazila hlídka SÚSS na kontrolu garáží do Velenické ulice. Poštěstilo se a nalezli zde třiatřicetiletého Plzeňana, který byl v celostátním pátrání PČR. Po převozu na obvodní oddělení PČR si jej policista převzal k dalším právním úkonům.

 

Aplikuje si OPL a chová se hlučně.

Tak zněla slova oznamovatelky, která v sobotu po sedmé hodině ranní volala na tísňovou linku MP Plzeň. Strážníci hned vyrazili do Skvrňanské ulice, kde se v domě měl nacházet tento muž. Když dorazili na místo, tak před domem stál čtyřicetiletý muž o berlích, který tvrdil, že zde bydlí, ale nemá klíče od bytu. Dále sdělil, že má na devětkrát zlomenou nohu a že na ni upadl a hrozně ho to bolí. Na dotaz, zda bere nějaké léky nebo OPL odpověděl, že pouze léky na bolest. Pravou nohu měl oteklou a na koleni jizvu od nedávné operace. Na místo byla přivolána ZZS PK a záchranář na místě rozhodl o převozu do nemocničního zařízení.


Zdroj:

Veronika Kuchynková
Metodik prevence kriminality

www.mpplzen.cz