Strážník útok opilce společně s kolegou zastavil

Opilec chtěl napadnout strážníka, ten jeho útok společně s kolegou zastavil.

Za neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu pravomoci hrozí muži až desetitisícová pokuta.

Nelehkou práci měli ve středu večer strážníci na Slovanech s opilým dvaačtyřicetiletým mužem.  Po půl deváté kvůli němu vyjížděli na Slovanskou ulici, kde si lehl na chodník. Strážníkům i přes neblahý účinek alkoholu tvrdil, že zvládne odejít po svých domů a jde ráno do práce. Aby jim to dokázal, sám se zvedl a vydal se na cestu. Hlídka se ale přesto chtěla ujistit, že dojde v pořádku. Jenže v Hradišťské ulici se začal muž opírat o zaparkované auto. Upozornění strážníků, že by mohl vozidlo poškodit, na něj neplatilo, spíše naopak. Vydal se proti nim a přitom křičel, že má vojenský výcvik a ukáže jim. Nezastavila ho přitom ani strážníkova výzva. Když se jej pokusil udeřit rukou do krku, strážník musel proti němu zakročit. Hlídkou bylo přistoupeno k zákroku použitím donucovacích prostředků, muž brzy skončil s pouty na rukou. Vzhledem k neustávající agresi pod vlivem alkoholu se jej hlídka rozhodla nechat umístit k vystřízlivění do protialkoholní stanice. Po vystřízlivění bude muž řešen za spáchaný přestupek, za který mu hrozí až desetitisícová pokuta.

 

Strážníci opět zúročili svou místní a osobní znalost.

Úspěšný den při hledání osob, na kterých mají právní zájem muži zákona, mají za sebou strážníci ze stanice Územně strážní služby. Ve středu předali policistům na policejní oddělení tři zájmové osoby.

První byla hned ráno 18letá dívka, která neušla jejich pozornosti v Doudlevecké ulici. Policisté ČR ji vedli ve svých evidencích jako osobu v požadavcích. Stejně na tom byla pozdě odpoledne v Puškinově ulici jimi nalezená 28letá žena. Posledním, koho strážníci předali státním policistům, protože na něm měli právní zájem, byl 56letý muž ze Slovenska.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz