Jahodové muffiny

Ingredience:
těsto: 1 vejce, 140 g krupicového cukru, 300 ml smetany, 80 ml oleje, 250 g polohrubé mouky, 3 lžičky kypřícího prášku, 1/2 lžičky jedlé sody, 50 g jahod, 70 g mletých mandlí, 150 g marcipánové hmoty;
dohotovení: 400 ml smetany ke šlehání, 1 vanil. cukr, 2 ztužovače šlehačky (Smeta-fix), 100 g jahod

 

Postup:
V míse vyšleháme vejce s cukrem, zašleháme smetanu, přidáme olej, mouku s kypřícím práškem a jedlou sodou. Pak vmícháme rozmačkané jahody a mandle. Promícháme a nalijeme těsto do košíčků na muffiny do 1/3. Do každého košíčku dáme lžičku marcipánové hmoty a doplníme ještě trochou těsta asi do 2/3. Pečeme na 180°C asi 25 minut. Necháme vychladnout.
Na výrobu krému si vyšleháme smetanu a cukr. Nakonec zašleháme rozmačkané jahody a ztužovače. Krém ihned nastříkáme na muffiny a ozdobíme jahodou.

Pro MAGAZÍN OKO z portálu plného receptů www.recepty.eu