Opilá žena dala revizorce facku. Řidiči, pozor!

V úterý se vrací děti opět do škol. Řidiči, pozor!

Městská policie připravila na začátek školního roku preventivní dopravně bezpečnostní opatření.

Letní prázdniny se dětem blíží ke konci, zbývají poslední dny a usednou opět do školních lavic. Prvního září 2020 se některé z nich vypraví do školy poprvé, na svou první cestu budou určitě dlouho vzpomínat. Jako obvykle zahájí Městská policie Plzeň začátek školního roku preventivní dopravně bezpečnostní akcí, jejímž cílem je dohlédnout na bezpečnou cestu školáků u vytipovaných přechodů pro chodce v blízkosti školních zařízení. Letos půjde o víc jak dvě desítky míst.

Na návrat dětí do škol by se měli připravit i řidiči. Za těch několik týdnů si odvykli na děti v ulicích, proto by měli dbát zvýšené opatrnosti, zejména pokud jejich cesta povede kolem škol a školních zařízení a přizpůsobit tomu jízdu za volantem. Ostražití by měli být také ale školáci a při přecházení vozovky věnovat zvýšenou pozornost blížícím se vozidlům.

Na „bezpečnou cestu“ dětí do škol v prvních dnech školního roku budou strážníci dohlížet např. v blízkosti 13. ZŠ v Plzni na Slovanech, na Doubravce u 22. ZŠ, u 4. ZŠ v Plzni na Lochotíně, ve Skvrňanech u 15. a 33. ZŠ a na řadě dalších míst. Strážníci se objeví již tradičně u přechodů pro chodce na náměstí Míru a s nimi se vypraví za těmi, kteří mají namířeno do 10. základní školy Plzeň také vedení úřadu městského obvodu Plzeň 3.

Městská policie Plzeň plánuje rovněž měřit rychlost vozidel na vybraných úsecích v okolí základních škol.

 

Opilá žena dala revizorce facku.

Z přestupku proti občanskému soužití se zpovídala strážníkům 58letá cizinka. Ta byla spolu se svým přítelem přistižena přepravní kontrolou při cestování MHD bez platné jízdenky. Když s nimi revizorka „jízdu na černo“ po vystoupení začala řešit, začali jí nadávat a žena ji udeřila dlaní do obličeje. Konflikt viděli poblíž jdoucí strážníci a okamžitě zasáhli. Celou situaci se jim podařilo uklidnit.  Lékařské ošetření revizorka nevyžadovala, žádné viditelné zranění neměla. Hlídka vyzvala cizinku k provedení orientační dechové zkoušky. Výsledkem testu na přítomnost alkoholu v dechu byla naměřená hodnota 1,89 promile. Jelikož žena nekontrolovala ve svém stavu chování, odvezli ji strážníci do protialkoholní záchytné stanice. Spáchaný přestupek s ní dořešili strážníci po vystřízlivění udělením pokuty.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz