Vozíčkář namol. Tísňová péče opět pomáhala

Opilý vozíčkář.

Cestu domů z hospody nezvládl.

 Případ opilého muže upoutaného na invalidní vozík řešili ve čtvrtek v noci strážníci v Zábělské ulici na Doubravce. Jeho cestu domů značně ovlivnil alkohol kolující mu v těle. Když sjížděl mezi zaparkovanými vozidly, tak nezvládl manipulaci s invalidním vozíkem, spadl a zranil se v obličeji. Pomoc mu přivolal muž, který byl svědkem jeho pádu. Pro silnou opilost se 50letý Plzeňan nebyl schopen podrobit dechové zkoušce. Zraněného si do své péče převzali přivolaní záchranáři a transportovali jej k ošetření do nemocnice na Lochotíně. Nutné bylo ale i postarat se o elektrický invalidní vozík. Naložen byl společně s pacientem do sanitního vozu a převezen na adresu jeho bydliště, kde byl předán sousedce.

 

Po muži bez domova pátrali policisté.

Další celostátně hledaná osoba skončila v rukou státní policie. Pomohla k tomu dobrá místní znalost strážníků.

Ve čtvrtek ráno vyrazila hlídka ze stanice Územně strážní služby do Borské ulice na kontrolu osob bez domova, při které se jí podařilo dopadnout policisty hledaného 31letého muže.

V policejních evidencích figurovalo jeho jméno na seznamu osob v celostátním pátrání. Strážníci muže z místa rovnou převezli na policejní oddělení a předali ho strážcům zákona k dalšímu opatření.

 

„Tísňová péče“ opět pomáhala jejím klientům.

Dvakrát v průběhu čtvrtka poskytovali strážníci včasnou pomoc těm, kteří jsou napojeni na tísňovou linku seniorů.

Pomoc stisknutím tísňového tlačítka si po deváté hodině ráno přivolala 81letá seniorka žijící v domácnosti v Plzni na Vinicích. Do potíží se dostala, když spadla v kuchyni a nemohla vstát. Strážníci ženu zvedli a posadili na židli.

Ve večerních hodinách poté vyjela hlídka k obdobnému případu do bytu 47letého muže. Ten upadl na zem, když se přesouval z pojízdného křesla do postele.  I jemu strážníci pomohli a uložili ho do postele.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz