Cizinec za volantem nadýchal přes jedno promile. Po silnici se povalovaly rohlíky

Strážníci zajistili pro policisty tři zájmové osoby.

Ze seznamu zájmových osob pro Policii ČR ubyla díky strážníkům další tři jména. První patřilo 21letému mladíkovi z jižního Plzeňska. Po druhé hodině odpolední padl do oka hlídce ze stanice Územně strážní služby při obchůzce v Kopeckého sadech.  Věděla o něm, že ho mají ve svém hledáčku muži zákona.   Nejprve strážníci ověřili jeho totožnost a provedli lustraci jeho osoby v policejních evidencích. Při ní vyšlo najevo, že na jeho předání mají policisté právní zájem, jelikož ho vedou jako osobu v požadavcích PČR.

Druhé jméno náleželo 52letému Plzeňanovi, kterého zajistili strážníci ze stanice Územně strážní služby večer při kontrole před budovou hlavního vlakového nádraží.

Jako posledního předali strážníci do rukou policistů 30letého muže. Hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Střed se po jedenácté hodině večer vracela z protialkoholní záchytné stanice, kam společně s kolegy odvezla k vystřízlivění značně podnapilou ženu z Americké ulice, přitom si všimla podezřelé dvojice, která se snažila přelézt vrata domu na Čapkově náměstí. Hlídka k nim proto přistoupila a ztotožnila je, přičemž lustrací bylo zjištěno, že po muži policisté pátrají.

 

Cizinec za volantem nadýchal pře jedno promile.

„Nebudu lhát, měl jsem asi pět piv“, přiznal strážníkům cizinec za volantem vozu.

Hodinu po půlnoci projížděla hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Střed Klatovskou ulicí, kde její pozornost upoutalo vozidlo Toyta Celica, jehož řidič měl zapnutá při jízdě přední mlhová světla, přestože viditelnost vozovky byla normální. Strážníci vůz zastavili, a protože při projednávání záležitosti s řidičem ucítili z dechu 45letého cizince alkohol, pojali podezření, že ho před jízdou požil. To cizinec posléze sám potvrdil. Doslova uvedl: „Nebudu lhát, měl jsem asi pět piv“. Přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu ukázal při dechové zkoušce hodnotu 1,22 promile.  Případ je v šetření státních policistů.

 

Po silnici se povalovalo rozsypané pečivo.

Část nákladu pečiva s přepravními bednami pravděpodobně někdo předčasně složil na křižovatce ulic Kopeckého sady a Anglické nábřeží. Strážníci, kteří na místo vyjeli, vysypané rohlíky ze silnice odstranili a přepravky na pečivo odevzdají do městských ztrát a nálezů. Informace o nutnosti úklidu rozsypaného pečiva byla předána na ÚMO Plzeň 3.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz