Hledaný muž před strážníky utíkal. Alkohol jim dělal společnost za volantem

Tlačítko Tísňové péče seniorům opětovně pomohlo.

V posledních dnech vyjížděli strážníci k případům dvou seniorek, které z vážných zdravotních důvodu aktivovali pro pomoc tísňové tlačítko.

V sobotu pozdě odpoledne si pomoc hlídky vyžádala stařenka žijící v domácnosti v Plzni na Borech. Když k ní strážníci dorazili, zjistili, že se nemůže zvednout z postele a nezvládne žádný pohyb. Lapala po dechu a přestávala s nimi komunikovat. Okamžitě proto zavolali zdravotnickou záchrannou službu, která vzápětí přijela a 86letou seniorku si převzala do své péče. Pacientku po vyšetření záchranáři transportovali do nemocničního zařízení.

Dnes v půl páté ráno také spěchali strážníci ke dveřím bytu stejně staré seniorky, která byla zraněná a nemohla vstát.  Stařenku našli sedět na podlaze, pádem si zřejmě způsobila poranění na temeni hlavy. Strážníci na místo ihned přivolali lékařský personál, který rozhodl o jejím převozu do nemocnice.

 

Alkohol jim dělal společnost za volantem.

V sobotu časně ráno odhalili strážníci městské policie dva provinilce, kteří usedli za volant svého vozu pod vlivem alkoholu.

Muž řídící Fiat Punto, kterého zastavili před půl čtvrtou ráno strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Bory z důvodu spáchání běžného dopravního přestupku, nadýchal při první dechové zkoušce 1,25 promile. Při opakovaném měření přístroj na měření alkoholu v dechu ukázal hodnotu vyšší. Případ 27letého muže ze severního Plzeňska si převzali k dalšímu šetření policisté ČR.

Zhruba dvacet minut nato si strážníci v Plzni na Slovanech povšimli jedoucího vozidla po Nepomucké ulici, řidič jel s proraženou přední pneumatikou. Muž za volantem vozu zprvu na výzvu hlídky k zastavení nereagoval, prudce odbočil a v další ulici začal zrychlovat, nakonec ale v ulici V Polích sám zastavil.  Po zastavení strážníci zjistili, že prázdné kolo u auta není u řidiče jediný problém. Dechová zkouška u něj při prvním měření prokázala přítomnost 2,24 promile. Záležitost řeší dále Policie ČR.

 

Hledaný muž před strážníky utíkal.

Strážníci v Plzni na Slovanech zajistili v sobotu muže, na kterého byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu.

V sobotu odpoledne prováděla hlídka městské policie kontrolní činnost na Božkovském ostrově v Plzni, kde při obchůzce zahlédla muže, který byl nápadně podobný osobě hledané PČR.

Strážníci chtěli muže ztotožnit a ověřit si to, co zjistili ve veřejné databázi po osobách. Jakmile ho ale vyzvali k předložení dokladů, dal se na útěk i se psem, kterého tam venčil. Daleko však strážníkům neutekl, po několika desítkách metrů ho dostihli a za užití donucovacích prostředků zajistili. Lustrace v policejních evidencích prokázala, že na 30letého muže je vydán příkaz k dodání do výkonu trestu. Na policejním oddělení si muže převzali policisté k dalším úkonům.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz