Akce na alkohol. Za jediný den přibyla v útulku desítka koček

Akce na alkohol.

V centru města se v úterý v pozdních odpoledních hodinách a večer uskutečnila akce zaměřená na kontrolu zakázaného prodeje a podávání alkoholických nápojů mladistvým a nezletilým osobám. Hlídky tentokráte vyrazily k místům, kde se často mladí scházejí.  Strážníci opakovaně provedli kontrolu sadového okruhu v centru, náplavky a prostor za obchodním centrem Plaza.  Celkem bylo zkontrolováno 26 osob, alkohol nebyl zjištěn u žádné z nich. Hlídky musely ovšem řešit i přestupky proti veřejnému pořádku, za znečištění veřejného prostranství udělily v jednom případě pokutu v řádech stovek korun a další případ 37letého cizince bude projednávat přestupková komise.

 

Nevlastnil řidičské oprávnění.

Nepovažoval to zřejmě za podstatné.

Na problémy se zákonem si v úterý v dopoledních hodinách zadělal 48letý muž řídící vozidlo Škoda Roomster. Před desátou hodinou byl zastaven hlídkou ze služebny Městské policie Plzeň-Střed pro spáchaný dopravní přestupek, kdy porušil zákaz vjezdu v Kotkově ulici.  Na výzvu hlídky předložil při kontrole jen osvědčení o registraci vozu a občanský průkaz. Řidičský průkaz u sebe neměl, jak hned přiznal, nevlastnil ho. Záležitost si převzali na místě k dalšímu šetření státní policisté.

 

Za jediný den přibyla v útulku desítka koček.

O další desítku čtyřnohých kočičích obyvatel se v úterý rozrostl plzeňský útulek. S příběhem o nálezu tří koťat, která měla objevit v kontejneru na odpadky, přivezla v odpoledních hodinách zvířata přímo do útulku 20letá dívka. Následujících šest koťat dovezl pozdě odpoledne do zvířecího zařízení 56letý muž. Ten je měl najít u Hlavního nádraží v Plzni. Pro poslední asi dvouletou kočku vyjeli strážníci ze skupiny pro odchyt zvířat do Goldscheiderovy ulice. Obyvatel místního bytového domu ji objevil pobíhat po chodbě.

 


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz