Poškodila dopravní značení. Fixem pomaloval objekt. Spadl z invalidního vozíku

Kontrolovaný mladík byl v celostátním pátrání.

V pátek večer v centru města uvízl v sítích strážníků stanice Územně strážní služby mladík hledaný PČR. Při kontrole totožnosti bylo zjištěno, že teprve 17letý teenager je v policejních evidencích na seznamu osob v celostátním pátrání. Po zajištění ho hlídka předala k dalším úkonům mužům zákona.

 

Poškodila dopravní značení.

Před nedělní půlnocí převzal operační strážník městské policie informaci o poškození dopravního značení v Krátké ulici. Strážníkům z obvodní služebny Městské policie Plzeň-Střed, kteří se vydali k místu události, se podařilo na nedaleké křižovatce zajistit podezřelou mladou ženu. V rukou držela ještě dopravní značku. Jednalo se o směrovou tabuli pro cyklisty s nápisem „jeď po cyklostezce“.  Dle svědka ji měla ze sloupu veřejného osvětlení, kde byla umístěna, strhnout násilím, když šla okolo.  Případ bude oznámen k dořešení přestupkové komisi ÚMO Plzeň 3.

 

V útulku se starají o další nalezená koťata.

Do plzeňského útulku v Daimlerově ulici přinesla v sobotu v dopoledních hodinách 29letá žena další nalezená koťata. Šlo tentokrát o kočku se čtyřmi asi šest týdnů starými koťaty. Nalézt je měla předchozího večera v přepravce u popelnic v Boetingerově ulici.

 

Fixem pomaloval objekt s dvířky.

V pátek večer zadržela hlídka ze služebny Městské policie Plzeň-Střed v centru města v Plzni na Americké ul. 19letého mladíka.  Na svědomí má mít ztvárnění nápisu černým fixem na objektu s dvířky vedle vjezdu k parkovišti Komerční banky. Strážníci mladíka zajistili na základě předchozího oznámení přijatého na lince 156. Společně s kamarády seděl opodál v zaparkovaném vozidle. K činu se na místě doznal. Případ si přebrali k dalšímu šetření policisté ČR.

 

Opilý muž se psy dělal problémy.

Opilý muž se dvěma psy zaměstnal v pátek v dopoledních hodinách strážníky městské policie. Notně posilněn alkoholem zůstal ležet na schodech vedoucích k supermarketu v Plzni na Americké třídě a své psy nechal bez vodítka pobíhat po prašném parkovišti mezi zaparkovanými auty.

S obtížemi se muž po probuzení postavil sotva na nohy.  Najevo však dal všem svoji agresivitu. Slovně hlídku napadal a v blízkosti strážníků, kteří čekali na příjezd kolegů, kteří by ho odvezli na záchytku, začal kopat nohama a rozhazovat rukama.  Jeho agresivní jednání zklidnili až nakonec donucovací prostředky. S nasazenými pouty na rukou byl odvezen k vystřízlivění. Psy odchytli strážníci z odchytové skupiny, a protože se neměl kdo o ně postarat, převezli je do plzeňského útulku. Podezření z porušení městské vyhlášky týkající se některých povinností chovatelů psů bude oznámeno správnímu orgánu.

 

Spadl z invalidního vozíku, volal o pomoc.

K místu události vyjeli strážníci a hasiči.

V sobotu v dopoledních hodinách byli strážníci ze služebny Městské policie Plzeň-Slovany voláni do Chválenické ulice, odkud jednasedmdesátiletý senior zaslechl volání o pomoc z bytu svého stejně starého invalidního souseda. Hlídce se podařilo přes vstupní dveře bytu s mužem v nesnázích navázat hovor. Nebyl v bezprostředním ohrožení života a zdraví.  Spadl z invalidního vozíku a nemohl se přes zdravotní handicap zvednout, přičemž vstupní dveře byly uzamčené. Strážníci zavolali proto hasiče. Ti se dovnitř dostali přes balkon, okno otevřeli pomocí nástrojů k tomu určených a muži pomohli zpátky na invalidní vozík.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz