Muž zkolaboval na ulici. Nalezený opeřenec. Policistům předali zájmové osoby

Muž zkolaboval na ulici, bojoval o život.

Drama na ulici, neznámí se nebáli pomoci.

Dramatické chvíle se odehrály v pondělí dopoledne v Plzni na Slovanech v Koterovské ulici. Na ulici zkolaboval muž a zůstal ležet na chodníku. Poblíž byli naštěstí lidé, kteří mu okamžitě začali poskytovat první pomoc. Zatímco jeden prováděl nepřímou masáž srdce, další ho podle pokynů operátora záchranářů instruoval v poskytování první pomoci. Pohotově zareagovala hned také hlídka strážníků, která jela vozidlem kolem a zahlédla skupinu lidí sklánějící se nad ním. Odstavila auto, z kufru vozidla vyndala zdravotní batoh, defibrilátor a spěchala pomoc. Strážník vystřídal osobu provádějící nepřímou masáž, druhý člen hlídky připojil defibrilátor. Resuscitace, během které defibrilátor doporučil dva výboje, pokračovala až do příjezdu zdravotníků. Záchranáři muže transportovali do nemocnice v Plzni na Lochotíně na oddělení Emergency.

 

Strážníci zajistili pomoc dvěma zmateným lidem.

Oba skončili v péči zdravotníků.

V pondělí vpodvečer zjistila hlídka ze stanice Územně strážní služby v Zámečnické ulici na základě telefonického podnětu na linku 156 zmatenou ženu. Bosá bez bot vstupovala do silnice. Neovládala dostatečně své pohyby, ale alkohol za tím nebyl, jak bylo původně oznámeno. Jeho přítomnost zcela vyloučila dechová zkouška. Strážníkům se svěřila s tím, že trpí schizofrenií a spolykala několik prášků, proto byli kontaktováni záchranáři, kteří si ji po příjezdu převzali do své péče.

O půlnoci volali zase  strážníci ze služebny Bory záchranáře k případu zmateného muže v Heyrovského ulici, který se zde pohyboval jen v tričku, trenýrkách a bosý. Otevírat se měl snažit zaparkovaná auta. Své jméno si muž pamatoval, stejně tak, že ho tam měl přivézt kamarád, ale kdy se narodil, to už nevěděl. Celkově působil zmateně a rozrušeným dojmem. Posádka sanitního vozu muže odvezla k vyšetření do nemocničního zařízení v Plzni na Borech.

 

Nalezený opeřenec.

V pondělí v ranních hodinách byla nalezena a následně odchycena strážníky z odchytové skupiny andulka vlnkovaná. Našla ji majitelka bytu v Manětínské ulici, vletěla k ní domů oknem. Protože se nepodařilo zjistit, kterému chovateli patří, předala ji hlídka do Záchranné stanice živočichů Plzeň v Zábělské ulici.

 

Policistům předali zájmové osoby.

Hlídka ze stanice Územně strážní služby se opět zasloužila o to, že ze seznamu osob v hledáčku policistů zmizelo další jméno.  Dopomohla ji k tomu místní a osobní znalost.  V půl druhé odpoledne neprošli strážníci bez povšimnutí po chodníku před budovou MÚ Nýřany v Plzni na Americké ulici.  Jejich pozornost si zde zasloužil 32letý Plzeňan. Věděli o něm, že je pro policisty ČR zájmovou osobou, a to se taky při dalším ověření potvrdilo. Muži zákona ho vedli v policejních požadavcích. Policisté si muže převzali na místě k dalším opatřením.

Další osobu hledanou policisty zajistili a předali policistům téhož odpoledne lochotínští strážníci.


Zdroj:

Pužmanová Jana
Tisková mluvčí Městské policie Plzeň
www.mpplzen.cz